HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 macam mana korang potong??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: macam mana korang potong??   Sun Feb 22, 2009 3:29 am

MEMOTONG

sebelum memotong penunggang haruslah nampak keadaan jalan dihadapan dan dapat dilihat yang ia sedang mengekor dibelakang.Kemudian sementara memotong, jarakkan sedikit dengan kenderaan yang dipotong untuk keselamatan jika bergerak ketengah tanpa amaran.
Ada banyak tempat yang dilarang memotong.Ini termasuklah dipercantuman dua jalan
Memotong yang selamat memerlukan pengawalan yang berhati-hati sambil mematuhi undang-undang jalanraya.
Bila memotong kenderaan penunggang hendaklah mematuhi perkara-perkara berikut:

PERTIMBANGAN

a) Kelajuan kenderaan yang hendak dipotong
b) Kelajuan dan kemampuan moto & diri sendiri
c) Kelajuan kenderaan yang sedang datang dari hadapan
d) Kemungkinan kenderaan yang sedang datang dari hadapan dengan kelajuan yang tinggi tetapi belum kelihatan
e) Jarak yang boleh didapati untuk memotong dan balik ke lorong tepi berhubung dengan (a) dan (d) diatas.

Peraturan Berikut Perlu Dipatuhi Sebelum Memotong.

a) Jangan sebabkan kenderaan yang hendak dipotong atau yang sedang datang mengubah hala atau kelajuan
b) Elakkan bersaing tiga kenderaan sama ada, sehala atau arah yang bertentangan
c) Kembali ke lorong tepi tanpa tergesa-gesa

PEDOMAN UNTUK KESELAMATAN SEMUA


JIKA TIDAK PASTI UNTUK MEMOTONG LEBIH BAIK TUNGGU DAHULU
TUNGGANG DENGAN CERMAT Very Happy
Back to top Go down
View user profile
C.D.I
amatur
amatur


Posts : 67
Join date : 2009-02-22

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Sun Feb 22, 2009 11:58 am

potong pakai pisau la...
sabit,parang,pedang samurai pon leh je...
hehehe... Very Happy


mne ko dpt tips2 ni eh??
msti sllu lpk dgn otai men trek ni... clown
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Sun Feb 22, 2009 12:02 pm

erk..aku petai je Razz Razz aku amik dalam sbm...aku edit yg perlu...
diorang lebih otai lol!
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Sun Feb 22, 2009 9:38 pm

C.D.I wrote:
potong pakai pisau la...
sabit,parang,pedang samurai pon leh je...
hehehe... Very Happy


mne ko dpt tips2 ni eh??
msti sllu lpk dgn otai men trek ni... clown
potong blok plak macamana sifu?
Back to top Go down
View user profile
BGR87
apprentice
apprentice


Posts : 34
Join date : 2009-02-22
Age : 34

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Mon Feb 23, 2009 7:43 am

aku potong guna hammer je.. keskeskes.. Shocked Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Mon Feb 23, 2009 8:25 pm

BGR87 wrote:
aku potong guna hammer je.. keskeskes.. Shocked Shocked Shocked
patutla lajuuuuu
Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Mon Feb 23, 2009 11:22 pm

racingzonne wrote:
BGR87 wrote:
aku potong guna hammer je.. keskeskes.. Shocked Shocked Shocked
patutla lajuuuuu

rahsia permotoran dah terbongkar.....
Back to top Go down
View user profile
budakperlis
legend
legend


Posts : 209
Join date : 2009-02-23
Location : Lagend Sq[u]ad Spam Penang

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Tue Feb 24, 2009 12:23 am

BGR87 wrote:
aku potong guna hammer je.. keskeskes.. Shocked Shocked Shocked

lol! lol! lol! lol! lol!
gila ganas ang
Back to top Go down
View user profile
C.D.I
amatur
amatur


Posts : 67
Join date : 2009-02-22

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Tue Feb 24, 2009 1:15 am

racingzonne wrote:
potong blok plak macamana sifu?
mentang2 aku tak tau pape...... Sad



potong batu blok tau la...hamtam gune hammer...
jd triple H..... cheers
Back to top Go down
View user profile
budakperlis
legend
legend


Posts : 209
Join date : 2009-02-23
Location : Lagend Sq[u]ad Spam Penang

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Tue Feb 24, 2009 2:26 am

C.D.I wrote:
racingzonne wrote:
potong blok plak macamana sifu?
mentang2 aku tak tau pape...... Sad



potong batu blok tau la...hamtam gune hammer...
jd triple H..... cheers

ganas Suspect
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Tue Feb 24, 2009 12:21 pm

C.D.I wrote:
racingzonne wrote:
potong blok plak macamana sifu?
mentang2 aku tak tau pape...... Sad



potong batu blok tau la...hamtam gune hammer...
jd triple H..... cheers
xbaik sifu cakap macam tu...
aku pun baru tau potong block pakai hammer... ilmu baru neh.... kasi catit dalam buku notaaaaaa pirat
Back to top Go down
View user profile
C.D.I
amatur
amatur


Posts : 67
Join date : 2009-02-22

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Tue Feb 24, 2009 3:43 pm

racingzonne wrote:

xbaik sifu cakap macam tu...
aku pun baru tau potong block pakai hammer... ilmu baru neh.... kasi catit dalam buku notaaaaaa pirat
kasi fotostat itu nota...
pos kat aku...
jgn la tamak sifu RZ.... bounce
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Tue Feb 24, 2009 8:39 pm

C.D.I wrote:
racingzonne wrote:

xbaik sifu cakap macam tu...
aku pun baru tau potong block pakai hammer... ilmu baru neh.... kasi catit dalam buku notaaaaaa pirat
kasi fotostat itu nota...
pos kat aku...
jgn la tamak sifu RZ.... bounce
wakaka ape yang tamak nye... nanti aku bukukan... kita antar kat semua sekolah Vokasional... hakhakhak.. ape neh aku asyik spam je neh... kang kene ban plak...

xpasal2 kene terjun "ban" wakaka
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Tue Feb 24, 2009 11:39 pm

racingzonne wrote:
C.D.I wrote:
racingzonne wrote:

xbaik sifu cakap macam tu...
aku pun baru tau potong block pakai hammer... ilmu baru neh.... kasi catit dalam buku notaaaaaa pirat
kasi fotostat itu nota...
pos kat aku...
jgn la tamak sifu RZ.... bounce
wakaka ape yang tamak nye... nanti aku bukukan... kita antar kat semua sekolah Vokasional... hakhakhak.. ape neh aku asyik spam je neh... kang kene ban plak...

xpasal2 kene terjun "ban" wakaka


erk...sifu nk bukukan...jadi penulis lak lepas ni..keskeskes Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
C.D.I
amatur
amatur


Posts : 67
Join date : 2009-02-22

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Wed Feb 25, 2009 2:36 am

tajuk buku : how 2 mody ur moto to stage3....
author : sifu RZ.....



nak beli la nnt....
jgn lupa publish kat metro....
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Wed Feb 25, 2009 12:22 pm

C.D.I wrote:
tajuk buku : how 2 mody ur moto to stage3....
author : sifu RZ.....



nak beli la nnt....
jgn lupa publish kat metro....
limited edition neh...
sape nakkene order...

tp kene tambah
check by GURUBESAR CDI
wakaka
Back to top Go down
View user profile
C.D.I
amatur
amatur


Posts : 67
Join date : 2009-02-22

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Wed Feb 25, 2009 5:15 pm

racingzonne wrote:

limited edition neh...
sape nakkene order...

tp kene tambah
check by GURUBESAR CDI
wakaka
aku bkn gurubesar...aku QC je...
ayat leh phm...xde berterabor mcm macha...pass......... afro
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Wed Feb 25, 2009 6:14 pm

C.D.I wrote:
racingzonne wrote:

limited edition neh...
sape nakkene order...

tp kene tambah
check by GURUBESAR CDI
wakaka
aku bkn gurubesar...aku QC je...
ayat leh phm...xde berterabor mcm macha...pass......... afro
hahaha aku booking 1 pallet utk update manual fx kat kilang
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Wed Feb 25, 2009 11:09 pm

arebunk wrote:
C.D.I wrote:
racingzonne wrote:

limited edition neh...
sape nakkene order...

tp kene tambah
check by GURUBESAR CDI
wakaka
aku bkn gurubesar...aku QC je...
ayat leh phm...xde berterabor mcm macha...pass......... afro
hahaha aku booking 1 pallet utk update manual fx kat kilang

pastu aku copy kat arebunk je

Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Thu Feb 26, 2009 12:01 am

copy utk aku skali..

copy is right.. keskeskes
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Thu Feb 26, 2009 8:12 am

spark87 wrote:
arebunk wrote:
C.D.I wrote:
racingzonne wrote:

limited edition neh...
sape nakkene order...

tp kene tambah
check by GURUBESAR CDI
wakaka
aku bkn gurubesar...aku QC je...
ayat leh phm...xde berterabor mcm macha...pass......... afro
hahaha aku booking 1 pallet utk update manual fx kat kilang

pastu aku copy kat arebunk je

haha mau tmbah susu ka 'o' ja...
klu tmbah halia br angin bleh lawas
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 80
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang island of spammer

PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Sat Feb 28, 2009 7:00 pm

kuatnye korang



_________________
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net
Sponsored content




PostSubject: Re: macam mana korang potong??   Today at 7:31 pm

Back to top Go down
 
macam mana korang potong??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Just bought a 2010 Aprillia Mana 850 GT
» Trigger Finger Activated through Play
» Le Mans Moto GP 2012
» 2012 Mullewa Gift (WCAL) Sat 1st September 2012

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Info Motorsikal :: Tips menunggang-
Jump to: