HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Thu Apr 02, 2009 1:08 am

terbaca dlm internet

Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?...
Depa send memorandum kepada PM meminta 15 perkara berhubung
dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia .


Antaranya:

1) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan
mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun
- Tu dia tuan-tuan.

Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh
dididikkan dengan cara Islam.

Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah,
tanya kat anak kita, 'Hang nak ikut ugama apa?'...Kalau dia kata nak
jadi hindu, maka jadi hindulah dia.


2) Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum
identiti agama - maknanya, perkataan 'Islam' yang ada kat mykad kita itu,depa
minta di'tiada' kan .



3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia
tidak perlu masuk Islam.



4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam,
mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.



5) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid,
begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah
ibadat orang bukan Islam.



6) Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat
hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam.



7) Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain -
mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan.

Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah
nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau tak dak mahkamah
syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah,
sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar

Cool Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya
dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.



9) Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak
penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.



10) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang
ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga
ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.



11) Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible
dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.



12) Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di
Malaysia ? ...lagi 3 ana tak ingat, anta boleh refer dalam Majalah Millenium
Muslim

Datuk Harussani tegur PM
dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya
dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Depa kata kat
Mufti Perak, 'Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded
langsung!'



kalau x betul mintak MOD tolong delete Very Happy
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Thu Apr 02, 2009 3:01 am

mmmmmmm... ni boleh mndatangkan marah nihhhh
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Fri Apr 03, 2009 1:20 am

aku x cnfirm kan lg bnda ni btul ke x..

tp bila baca bnda ni mmg konpem sume marah
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Fri Apr 03, 2009 5:49 am

Assalamualaikum Al Muslimin dan sahabat-sahabat semua..
Sila baca dan edarkan kepada sesiapa yang tiada di dalam emel ini.
Jangan jadikan ia sebagai emel berantai..
Anggaplah ia penting kerana kita telah mengetahui akan perkara ini..

Itulah Agenda Kristian, maka berhati-hatilah.. Jangan terpedaya pada
rupanya sahaja tetapi tengoklah dan selidikilah isinya juga...
Tengok keseluruhannya..
Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk menghiasai
dinding rumah..
Hmmm... sekali pandang macam ayat / kalimah Al-Quran,
sebenarnya ayat Bible





Kalau ternampak penghujungnya ditulis surah Injilu Matay, terus reject..
Yang pasti, ini bukan ayat Al- Quran.. Ini Ayat Injilu / Injil..

Semoga kita berhati-hati..
Jangan sampai terbeli dan digantung di rumah kita..
Wallahualam..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
pinky
novice
novice


Posts : 102
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Sun Apr 05, 2009 12:07 am

thank you..
cek baru tau..naseb bek kat umah cek tak dak...
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net/forum.htm
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Sun Apr 05, 2009 12:45 am

thanks teodolit cheers

kita sama2 hati2 agar tak tertipu
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Sun Apr 05, 2009 5:14 am

aku selalu dapat emel macam ni..
benda ni kit kena sahihkan kebenarannya dulu baru leh sebarkan..
tapi sesetengah emel memaksa kita sebarkan,kalau tak bala akan menimpa kita..yang itu boleh menjadi syirik sebab kepercayaan/iman kita dah terpesong ke arah itu..
seeloknya bila kita dapat,print dulu dan tanya pada ustaz atau yang pakar bab agama,bila ustaz dah sahihkan,baru kita sebarkan..

bab IFC ni dah lama berlaku.. tujuannya nak melindungi orang melayu yang beragama kristian..tak boleh nak komen apa2 sebab ni melibatkan orang atasan..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Mon Apr 06, 2009 8:11 pm

teodolit wrote:
aku selalu dapat emel macam ni..
benda ni kit kena sahihkan kebenarannya dulu baru leh sebarkan..
tapi sesetengah emel memaksa kita sebarkan,kalau tak bala akan menimpa kita..yang itu boleh menjadi syirik sebab kepercayaan/iman kita dah terpesong ke arah itu..
seeloknya bila kita dapat,print dulu dan tanya pada ustaz atau yang pakar bab agama,bila ustaz dah sahihkan,baru kita sebarkan..

bab IFC ni dah lama berlaku.. tujuannya nak melindungi orang melayu yang beragama kristian..tak boleh nak komen apa2 sebab ni melibatkan orang atasan..

yup, kesian kat mufti perak, Datuk Harun Sani.. kena tekan kawkwa punya pasal IFC ni..
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Mon Apr 06, 2009 9:45 pm

pergh klu macam ni abisla... nila problem bila orang atasan mula kurang didikan agama... semua "open minded" la konon...
kasi tentang habis habisannnnnn
bleh ishtihar perang neh
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Tue Apr 07, 2009 2:51 am

aku slalu dpt gak fwdd msg cmni.
tapi yg aku tak suke kalo ending atau subject die tulis cmni...

"sila forwardkan kalau anda sayang saudara islam anda" ....sape tak sayang saudara oi,...tau la ape yg nak dbuat.
tapi sbb skang ni yg fwd msg ni dah mcm2...ada yg ckp ini tak boleh makan..itu tak boleh mkn...tapi takde bukti sahih.
or ade yg main petik je...reason...tlg fwd je...tapi knowledge skit pn takdak.ntah betui ntah idak.aku yg cetek ilmu ni satgi baca lagi la aku lagi la blurrr...

"kalau tak fwd dlm smngu..smnit...satgi anda akan ditimpa musibah..etc.etc.etc." ... ni dah menyimpang dah nih..satgi fwd sbb takut kat apa yg dia ckp...tu dah menyimpang sangat2 dah tu.nauzubillah.

so.aku slalu delete je.mls nak bace.
buat kawan2 yg rajin fwd tu.bgs la.tapi b4 fwd2... or tulis something related to agama..better consult dgn org yg berpengalaman/ada ilmu dan bukan memetik internet semata2.

just my opinion.thank you teo and spark87 for sharing.
kalau ada apa2 lagi kasik post je kat sini. ok!
afro
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Tue Apr 07, 2009 4:16 am

racingzonne wrote:
pergh klu macam ni abisla... nila problem bila orang atasan mula kurang didikan agama... semua "open minded" la konon...
kasi tentang habis habisannnnnn
bleh ishtihar perang neh

tu la masalah bila org atas open minded.. Evil or Very Mad

byk bnda dh mnyimpang dari jalan yg btul Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Tue Apr 07, 2009 9:37 am

felixthecat wrote:
aku slalu dpt gak fwdd msg cmni.
tapi yg aku tak suke kalo ending atau subject die tulis cmni...

"kalau tak fwd dlm smngu..smnit...satgi anda akan ditimpa musibah..etc.etc.etc." ... ni dah menyimpang dah nih..satgi fwd sbb takut kat apa yg dia ckp...tu dah menyimpang sangat2 dah tu.nauzubillah.

bab ni masa aku sekolah dulu ustaz aku dah terangkan..
masa tu kecoh pasal surat berantai..
kena potostat dan edarkan..

ustaz aku cakap,kalau benda tu dah kompom betul,baru bleh forward..
forward ikut keikhlasan hati,bukan sebab takut ditimpa musibah..
yang tu dah jadi karut..silap2 boleh jadi syirik..
syirik sebab takutkan sesuatu lebih drp takutkan Allah..

ada 1 emel aku dapat dari mana ntah..
dia cakap dalam surah Al fatihah ada 10 nama syaitan..
kalau salah sebutan,kita dah sebut nama syaitan..
aku dan member2 kilang yg dapat emel tu reply balik kat sender,
tanya dia balik,perkataan apa yg jadi nama syaitan tu..
suruh dia wat list detail..
jawapan dia, tak tau tapi main forward je..
last2 aku delete,sebab kalau forward,lagi ramai yg tertipu..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
mimalif
beginner
beginner


Posts : 3
Join date : 2009-06-11

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Thu Jun 11, 2009 3:50 pm

ifc tu apa ya saudara spark??

kalau dia org mintak gitu. kita bole jihad...

ada bran????
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Thu Jun 11, 2009 9:51 pm

mimalif wrote:
ifc tu apa ya saudara spark??

kalau dia org mintak gitu. kita bole jihad...

ada bran????

IFC = interfaith comission initiative


baca sini http://www.aliran.com/oldsite/monthly/2005a/6g.html


kalau mau jihad konpem ada bran
Back to top Go down
View user profile
adisha76
beginner
beginner


Posts : 17
Join date : 2009-06-06

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Fri Jun 12, 2009 1:14 am

kerajaan bg muka sangat,nanti abis anak cucu kita...baca tajuk pun dah boleh mendatangkan marah ni....tak puas hati tul laaaa....
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Fri Aug 14, 2009 10:22 pm

Astaghfirullah Halazim terkejut besar kami setelah melihat gambar selipar yg tetera tulisan ‘ALLAH’ dan ‘MUHAMMAD’ pada pemukaanya. Korang tengok sendiri punya jahat orang2 kafir ingin memusnahkan kaum Islam dengan cara kita tak sedar. Oleh itu kita sebagai orang2 Islam mari sama2 kita jaga agama Islam yg suci ini yg diamanahkan oleh Allah pada kita semua.

Lihat lagi gambar2 selipar bertulis “ALLAH & MUHAMMAD” dengan

Korang baca petikan artikel dari blog tersebut :
Quote :

Selipar ni aku jumpa sekali lagi (kali ke2) kat TESCO KAMPAR PERAK semalam.
Ianya ada tulisan ‘ALLAH’ sebelah kiri dan ‘MUHAMMAD’ sebelah kanan.
Bulan 4 lepas aku jumpa 1st time and aku buat report pada customer service depa minta tarik balik jualan selipar tu kejap tu juga.
Depa tarik balik penjualan selipar tu…

Then semlm aku terjumpa lagi sekali then aku buat report suruh depa tarik balik…
Kali ni aku ambil gmbr sebagai bukti dan aku percaya akan ada lagi kejadian ni akan datang…

Jadi aku minta pada korang semua, tolong siasat benda ni kat TESCO tempat korang. Aku rasa dah ada org Islam yg terbeli selipar ni.

Utk info, hanya yg bercorak ni jer ada tulisan “ALLAH & MUHAMMAD” tu.

Astaghfirullah Halazim…. Sumber Asal : isuhangat



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
Sponsored content




PostSubject: Re: btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??   Today at 8:07 am

Back to top Go down
 
btul ke benda ni? IFC nk menghapuskan islam??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Bolton could turn to Chelsea FC striker Islam Feruz
» At what point does being brave turn into being stupid?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Kopitiam :: Sembang2 kedai kopi-
Jump to: