HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Modenas GT 128

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Modenas GT 128   Tue Mar 24, 2009 7:42 am

Salam,
Mari kita share pendapat dengan motosikal keluaran tempatan ini.
Dengar kata bunyi ekzos merdu seperti shogun.
Tangki minyak 4.5 liter.
1 liter boleh pergi sehingga 60km.
Enjin 128 cc disalin sepenuhnya daripada enjin Modenas Excite.

Sedikit gambar..













siap whellie lagi.. kasi asah ekor tu..


Last edited by teodolit on Tue Mar 24, 2009 4:49 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : edit supaya nampak lebih kemas)
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Tue Mar 24, 2009 7:50 am

dengar kata lagi, harga dia dalam RM 5300.

lagi gambar yang dah modified ..



















Last edited by teodolit on Tue Mar 24, 2009 5:23 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : edit supaya nampak lebih kemas)
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Tue Mar 24, 2009 8:13 am

fuhh.... semat tuh....siap ngan tps lg..klu ada ngan gps lg best
dah kuaq kat pasaran ka....
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Tue Mar 24, 2009 8:24 am

baru launch semalam..
tarikh keramat dia 23.03.09
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Tue Mar 24, 2009 1:36 pm

perghh...

semart gila... design modenas yang paling smart.. mesti akan laris cam goreng pisang panas..

gaya cam lagenda + kriss + honda wave + superbike...
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Tue Mar 24, 2009 2:57 pm

perghhh....fulamakkk... mmg marvelous...ni lah 2nd time aku terpaku dgn buatan malaysia...yg 1st time babyrina..hehehe

biasanya modenas tak cut banyak...juast banyak yg aku dgar after sales servis je tak bagus sangat...tapi kalu build kualiti dia macam xcite..then takda masalah lah...

kalu buil kualti mcam kriss 120...mmg masalah...

apa2 pun syabas...

geram tengk upside down tuhhh...n madgad blakang..
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Tue Mar 24, 2009 5:25 pm

siapakah gerangan wakil NSB yang akan menjadi pemilik pertama GT128 ini ??

more spec : http://www.modenas.com.my/motorcycles.asp?id=73

pembetulan : 1 liter cuma 48.7km sahaja..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Tue Mar 24, 2009 10:43 pm

smart giler....ni bru nmpak perubahan kat modenas....yg modi tu rim blakang mcm pakai 3.0 je Shocked Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Wed Mar 25, 2009 4:50 pm

gempak siot.mmg lawa.
rasenye enjin mmg boleh harap sbb kawasaki nye ...
kalo previous model tu mmg sgt meragukan la.
bab cut pn aku rasa mmg kureng la..die mmg kasik remmmmm semahu2nye...hehe
cantik!
minat gile kat footrest n fork yg modified model nye.keh3....





p/s:babyrina tu tahun brape yek?da lupe laa~~ aku rase time tu pn aku tak aware dgn sweetheart malaysia ni.hehe..maklum la time tu kecik lagi.huehuehue...eh da lari topik....sori2..
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Wed Mar 25, 2009 7:09 pm

felixthecat wrote:
gempak siot.mmg lawa.
rasenye enjin mmg boleh harap sbb kawasaki nye ...
kalo previous model tu mmg sgt meragukan la.
bab cut pn aku rasa mmg kureng la..die mmg kasik remmmmm semahu2nye...hehe
cantik!
minat gile kat footrest n fork yg modified model nye.keh3....





p/s:babyrina tu tahun brape yek?da lupe laa~~ aku rase time tu pn aku tak aware dgn sweetheart malaysia ni.hehe..maklum la time tu kecik lagi.huehuehue...eh da lari topik....sori2..

hehehe mmg lari tol modenas n babyrine...somwer in 98/99...masa tu tngah study...so terstudykan dia sekali...hehehe

tak silap aku dia kna tngkap kat airport dlam taun 2000...silap besar dia guna bendera malaysia.. n silap besar juga dia buat awal sngat...sekarang dah raaaamai "babyrina" wannabe..tq pada teknoloji tekini hp camera,cctv n all
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Wed Mar 25, 2009 8:38 pm

yaperda babyrina...

em anyway aku tgk cover dekat kepuk tu macam motot shogun baru jek... huhu

lampu depan klu macam lagenda burung antu musti kaw2 punya
Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Wed Mar 25, 2009 9:49 pm

racingzonne wrote:
yaperda babyrina...

em anyway aku tgk cover dekat kepuk tu macam motot shogun baru jek... huhu

lampu depan klu macam lagenda burung antu musti kaw2 punya

sifu, bila nak downgrade moto ni plak... hehehe
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Thu Mar 26, 2009 7:34 am

penat aku pikir pekebenda natang babyrina tu..
ingatkan spesis motor atau kereta keluaran tempatan..
rupanya spesis pelakon tv 1 warna. keluaran tempatan gak..
hadoi...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Sat Mar 28, 2009 1:11 am

tadi kawan aku p tgk dekat motor ni...dia kata nampak tegap lagi dari shogun...ada rpm meter..digital odometer..

just takda balancer..mungkin gegar sikit lah..

pastu ada pakcik tu kansel nak bli pasal tak suka hurup T...

tapi aku tgk ok je...t besar bukan t kecik.. scratch
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Sat Mar 28, 2009 8:30 am

plak dah.. apa kaitan huruf t tu?
tapi pelik gak.. nama motor GT128 tapi 130cc..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Sat Mar 28, 2009 1:38 pm

T kecil=salib

motor ni aku baca review dari owner boleh dapat 130kmj..takpyah tunduk...
meter jarum dia naik setiap kali baru start suis..
ada lampu enjin cek macam kereta pakai injection..
tps dia mmg smooth..
minyak jimat macam xcite..n lg jimat

kelemahan:-
payah nak start pagi2..mmg kna pakai choke
enjin gegar lebih kurang cam ex5(dia kuatir panel2 n skru akan jadi renggang)
mutan bawah seat kecil..atau hampir takda
absober lembut..
tayar tak grip..


ps--sepupu aku baru amik 2 ari lepas, n adik aku pkai excite
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Sat Mar 28, 2009 8:26 pm

1 liter leh pegi 64km kalo tak salah.wow!
Back to top Go down
View user profile
evolutionVI
apprentice
apprentice


Posts : 22
Join date : 2009-04-15

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Wed Apr 22, 2009 11:41 am

Kat mana boleh kita dapatkan tempat pemijak depan ala2 'foot race' yang kat GT128 tu? Atau pun sekadar pasang untuk pameran saja? Tengok cantik serta kedudukan pemijak asal pun tidak perlu di ubah seperti mana foot race yang di jual kat pasaran lani..
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Thu Apr 23, 2009 1:00 am

evolutionVI wrote:
Kat mana boleh kita dapatkan tempat pemijak depan ala2 'foot race' yang kat GT128 tu? Atau pun sekadar pasang untuk pameran saja? Tengok cantik serta kedudukan pemijak asal pun tidak perlu di ubah seperti mana foot race yang di jual kat pasaran lani..

kat kedai sparepart byk jual...tp brand POSH je la
Back to top Go down
View user profile
evolutionVI
apprentice
apprentice


Posts : 22
Join date : 2009-04-15

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Thu Apr 23, 2009 12:57 pm

Kedai mana bole aku dapatkan pemijak mcm kat GT128 tu dan berapa harga 1 set? Untuk di pasang pada Shogun ada dak?
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Fri Apr 24, 2009 1:21 am

evolutionVI wrote:
Kedai mana bole aku dapatkan pemijak mcm kat GT128 tu dan berapa harga 1 set? Untuk di pasang pada Shogun ada dak?

ada kot....x pnah tgk lg untuk shogun...nt aku ushar kedai mne yg ada jual


Last edited by spark87 on Fri Apr 24, 2009 10:52 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: Modenas GT 128   Fri Apr 24, 2009 11:43 am

uiks?pemijak lagu mane tu?gambau?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Modenas GT 128   Today at 7:30 pm

Back to top Go down
 
Modenas GT 128
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Wild Bill's New project!
» tach wire hookup options

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Info Motorsikal :: Motorsikal anda-
Jump to: