HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Thu Mar 19, 2009 6:15 pm

ok..ni aku baru dapat berita mengejut dari kawan aku...seperti yg kita sedia maklum kerajaan dah mula mngehadkan kelajuan motor kecil...(dasar ni dah d buat dulu...tapi lani makin kuat)...ok..hasil pemerhatian n perbincangan wave 125 x... mnjadi mangsa pertama...kemudian shogun sp/rr...had kelajuannya mngikut meter sebenar..tak boleh melebihi 100kmj...(dulu depa kaco cdi je,,skrg lebih pada tu)..so..motor yg 100cc akan jadi top sama je ngan 110 atau 125...

apa yg aku dapat tau tadi...lc baru plak jadi mangsa...kalu penang yg plat pjb n pjc...dah ada 2 owner yg mngatakan top lc depa hanya dapat 110kmj..... taktaula samada meter tu d beratkan oleh pihak yamaha...atau mmg 110kmj meter yamaha sekarang...

sesapa yg ada maklumat or apa2 bolehlah share...berita ni aku dengar je..blum tau btoi tak...tp mmg shogun aku 110kmj je..hahhhh..

apakah nasib yg akan belang150 terima nanti....n nasib motor2 baru selepasnya...??


apa apa pun malaysia bolehhhhh
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Fri Mar 20, 2009 1:45 am

b16a wrote:
ok..ni aku baru dapat berita mengejut dari kawan aku...seperti yg kita sedia maklum kerajaan dah mula mngehadkan kelajuan motor kecil...(dasar ni dah d buat dulu...tapi lani makin kuat)...ok..hasil pemerhatian n perbincangan wave 125 x... mnjadi mangsa pertama...kemudian shogun sp/rr...had kelajuannya mngikut meter sebenar..tak boleh melebihi 100kmj...(dulu depa kaco cdi je,,skrg lebih pada tu)..so..motor yg 100cc akan jadi top sama je ngan 110 atau 125...

apa yg aku dapat tau tadi...lc baru plak jadi mangsa...kalu penang yg plat pjb n pjc...dah ada 2 owner yg mngatakan top lc depa hanya dapat 110kmj..... taktaula samada meter tu d beratkan oleh pihak yamaha...atau mmg 110kmj meter yamaha sekarang...

sesapa yg ada maklumat or apa2 bolehlah share...berita ni aku dengar je..blum tau btoi tak...tp mmg shogun aku 110kmj je..hahhhh..

apakah nasib yg akan belang150 terima nanti....n nasib motor2 baru selepasnya...??


apa apa pun malaysia bolehhhhh


yup..mmg btul pe bro ckp tu....
lc pon dh cut off byk sgt skrg...135cc tp topspeed cuma 110kmj Laughing
belang 150 r nt kemungkinan 1st batch je xde cut off....iaitu yg mula2 masuk kot..kemungkinan la..ape2 kita tunggu org suzuki jawab cheers
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Fri Mar 20, 2009 7:46 am

ahhhhhh... lc pun 110kmj...

mmg kerajaan sayang rakyat dia nih...hehehe

pastu lg 1 aku dengar cerita dari sorang mekanik...mana2 lc lama yg d jual kat kedai moto..contoh kalu d penang lc plat pg...ataupun sampai pha...depa akan buka motor tu..amik part..(rasanya cdi kot)... pastu baru depa display..

mcam macam adoooooo scratch
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Fri Mar 20, 2009 7:57 am

b16a wrote:
ahhhhhh... lc pun 110kmj...

mmg kerajaan sayang rakyat dia nih...hehehe

pastu lg 1 aku dengar cerita dari sorang mekanik...mana2 lc lama yg d jual kat kedai moto..contoh kalu d penang lc plat pg...ataupun sampai pha...depa akan buka motor tu..amik part..(rasanya cdi kot)... pastu baru depa display..

mcam macam adoooooo scratch

uiks..amik cdi plak dah...kiranya btui2 nk bg motot x lebih 120kmj kot Laughing
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Fri Mar 20, 2009 8:24 am

yang kedai ni aku rasa pasal depa nak buat untung kot...

pasal depa buleh juai cdi tu murah sikit pada rega aftermarket punya...

tapi btuika punca lc lama ni lg laju dari yang baru hanya pada cdi?

ada nelayan tempat aku kerja ni baru je kna ekor dalam 15 ribu...dia cadang nak amik lc baru..tiba2 dgq dpat 110kmj terus dia kansel...lepas tu dia cadang nak amik lc 2nd dari kedai..tapi pomen kawan dia cakap kebanyakan cdi moto yg tgk display kat kedai tu tak ori plak dah...ada jugak bzness camtu...

last2 aku suruh dia tunggu belang...(itupun kalu duit ekor dia ada lg la sampai bulan 4...ataupun kalu btul belang nak kluar bulan 4).. confused
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Fri Mar 20, 2009 8:37 am

b16a wrote:
yang kedai ni aku rasa pasal depa nak buat untung kot...

pasal depa buleh juai cdi tu murah sikit pada rega aftermarket punya...

tapi btuika punca lc lama ni lg laju dari yang baru hanya pada cdi?

ada nelayan tempat aku kerja ni baru je kna ekor dalam 15 ribu...dia cadang nak amik lc baru..tiba2 dgq dpat 110kmj terus dia kansel...lepas tu dia cadang nak amik lc 2nd dari kedai..tapi pomen kawan dia cakap kebanyakan cdi moto yg tgk display kat kedai tu tak ori plak dah...ada jugak bzness camtu...

last2 aku suruh dia tunggu belang...(itupun kalu duit ekor dia ada lg la sampai bulan 4...ataupun kalu btul belang nak kluar bulan 4).. confused

amik je lc bru..xdak beza sgt...tp lc ni slalunya tukar cdi pon dh cukup..sebab cdi ori mcm problem skit...
slalu jadi camni...sebagai contoh..hari ni kita bawak dpt cecah 130kmj...tp esok cuma bleh pi 80kmj je walaupon dh full throtle..
byk lc jd cmni.. Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Fri Mar 20, 2009 11:47 am

mcm2 hal la lc ni.. hehehe..
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Sat Mar 21, 2009 9:52 pm

wakaka... utk belang takpe... dun wory... kita kasi ejas la nanti...

em pelik jugak nape la LC plak yang jd mangsa... bukan nye yamaha takleh ejas Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Sat Mar 21, 2009 10:30 pm

lerr....
smua menda nak cut.
keja kena cut.
gaji kena cut.
top speed kena cut.
lepas ni er6n.gsx.ninja.samurai.hang tuah smua stok2 laju moto kapchai la kot.wakakakaka

nsb baik loan aku tak kena cut.hehehehe
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Mon Mar 23, 2009 8:53 am

semalam aku gi cameron.tengok budak lc mana ntah konvoi ramai2.. sombong gile. tegur pun wat bodo je.. mentang2 la ekzos pom pom suma.. ada road block kompom tak lepas..

agak2 motor ape yg laju lepas ni.. aku nak angkat sebijik, nak bakar balik geng2 lc tue..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Mon Mar 23, 2009 2:24 pm

aku rasa kalu nak laju mmg kna modi dah...dasar kerajaan cut speed ni mmg akan melahirkan ramai enjineer nak modi motor..aku yg tak brapa minat modi pun dah mula rasa cam nak modi...

bila dah modi cara bawak pun akan jadi lain...tahniah wat kerajaan..hah! melahirkan pomen n street racer..

mana la mampu nak amik superbike...
nak amik 150cc 4 striko pun mungkin tak laju mana...kalu laju pun depa akan kata.."ala 150cc bolehla.."

nak amik 2 stroke? tu jelah cara paling save bujet kalu nak laju...tapi kna biasakan diri ngan peel 2 stroke lah...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 80
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang island of spammer

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Mon Mar 23, 2009 2:53 pm

b16a wrote:
aku rasa kalu nak laju mmg kna modi dah...dasar kerajaan cut speed ni mmg akan melahirkan ramai enjineer nak modi motor..aku yg tak brapa minat modi pun dah mula rasa cam nak modi...

bila dah modi cara bawak pun akan jadi lain...tahniah wat kerajaan..hah! melahirkan pomen n street racer..

mana la mampu nak amik superbike...
nak amik 150cc 4 striko pun mungkin tak laju mana...kalu laju pun depa akan kata.."ala 150cc bolehla.."

nak amik 2 stroke? tu jelah cara paling save bujet kalu nak laju...tapi kna biasakan diri ngan peel 2 stroke lah...

hahaha....ayat power ni..mmg btui la kot kerajaan nk mggalakkan street tuner..hahahaha

_________________
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Mon Mar 23, 2009 5:18 pm

b16a wrote:
aku rasa kalu nak laju mmg kna modi dah...dasar kerajaan cut speed ni mmg akan melahirkan ramai enjineer nak modi motor..aku yg tak brapa minat modi pun dah mula rasa cam nak modi...

bila dah modi cara bawak pun akan jadi lain...tahniah wat kerajaan..hah! melahirkan pomen n street racer..

mana la mampu nak amik superbike...
nak amik 150cc 4 striko pun mungkin tak laju mana...kalu laju pun depa akan kata.."ala 150cc bolehla.."

nak amik 2 stroke? tu jelah cara paling save bujet kalu nak laju...tapi kna biasakan diri ngan peel 2 stroke lah...

2 stoke? aku ada stok tapi dalam stor la.. yamaha ss two
moto standard, enjin standard, paling laju aku bawak 150km/j
nanti aku balik kampung nak bikin kaw2 punya..

rindu plak moto lama aku ni.. bukan ada sape nak bawak..
bapak aku setia dengan suzuki best 110.. leceh kata dia nak bawak motor klac..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Mon Mar 23, 2009 7:25 pm

salam,

suzuki best xkurang bestnya.. dulu abah saya pakai, pick up memang best.. kalau suma nak cut, baik xpayah keluar moto cc tinggi.. buat moto 50cc sudah..
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Tue Mar 24, 2009 8:17 am

haha klu kluaq 50cc nya motor pastu dpt lak kat sifu RZ msti dia downgradenya...
hehe sipu2...
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Tue Mar 24, 2009 6:56 pm

ohmlawx wrote:
salam,

suzuki best xkurang bestnya.. dulu abah saya pakai, pick up memang best.. kalau suma nak cut, baik xpayah keluar moto cc tinggi.. buat moto 50cc sudah..

uiks, memang best.. beli secondhand tahun 96.. no plat JCL..
cuma tukar clutch baru je.. berdesup pegi walaupun standard..
kalah shogun standard aku.. Razz Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Fri Apr 24, 2009 11:49 am

balik umh nnt aku nak lenjan lc.
nk tgk laju mana dia boleh pi.
tapi bapak aku da start komplen dah.gegar yg amat (sbb b4 ni dia biasa naik shogun aku)
keh3...
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Mon May 25, 2009 12:10 am

arebunk wrote:
haha klu kluaq 50cc nya motor pastu dpt lak kat sifu RZ msti dia downgradenya...
hehe sipu2...
ceh kat sini pun sempat lg... wakaka... xpe kita downgred kat bore... kita ejas cam.wakaka
Back to top Go down
View user profile
Pezal89
beginner
beginner


Posts : 12
Join date : 2009-09-08
Age : 27
Location : Bayan Baru, Penang

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Tue Sep 08, 2009 4:48 am

Hmmm.. Bkn LC je jd mgse cut off...
Legend sy nih pwn ade cut off b'bndng legend dlu...
legend 100 dlu ley senyum kt legend sy bwk skunk ni...
bdn dye lbh besa drpd sy..
tp ptong mcm xda...
mcm sblm model legend sy kuar nih, legend 110 pwn cut off tp x byk...
smpy kt model legend sy nih legend 110z nih lg la...
mcm siput pi...
skunk da latest pnye legend 110z lg trok bnding drpd model legend sy nih...
cte nih pwn kwn sy yg gtw... huhuhu... No
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/faizal_26
NCE4470
beginner
beginner


Posts : 16
Join date : 2009-09-05
Location : Senawang NS

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Tue Sep 08, 2009 10:17 am

Pezal89 wrote:
Hmmm.. Bkn LC je jd mgse cut off...
Legend sy nih pwn ade cut off b'bndng legend dlu...
legend 100 dlu ley senyum kt legend sy bwk skunk ni...
bdn dye lbh besa drpd sy..
tp ptong mcm xda...
mcm sblm model legend sy kuar nih, legend 110 pwn cut off tp x byk...
smpy kt model legend sy nih legend 110z nih lg la...
mcm siput pi...
skunk da latest pnye legend 110z lg trok bnding drpd model legend sy nih...
cte nih pwn kwn sy yg gtw... huhuhu... No

110z tu yang special edition ker.....? yg siap rim sukan?
Back to top Go down
View user profile
NCE4470
beginner
beginner


Posts : 16
Join date : 2009-09-05
Location : Senawang NS

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Tue Sep 08, 2009 10:23 am

Cool den ingat lagi masa member den ambik LC first model dulu...rege masa tu RM 5800 jer..cash... pastu yg giler nyer masa dia bawa den ,masuk highway meroket smp 160 kph huhuhuh..... Shocked laju wo....

..
Back to top Go down
View user profile
Pezal89
beginner
beginner


Posts : 12
Join date : 2009-09-08
Age : 27
Location : Bayan Baru, Penang

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Tue Sep 08, 2009 10:24 am

NCE4470 wrote:
Pezal89 wrote:
Hmmm.. Bkn LC je jd mgse cut off...
Legend sy nih pwn ade cut off b'bndng legend dlu...
legend 100 dlu ley senyum kt legend sy bwk skunk ni...
bdn dye lbh besa drpd sy..
tp ptong mcm xda...
mcm sblm model legend sy kuar nih, legend 110 pwn cut off tp x byk...
smpy kt model legend sy nih legend 110z nih lg la...
mcm siput pi...
skunk da latest pnye legend 110z lg trok bnding drpd model legend sy nih...
cte nih pwn kwn sy yg gtw... huhuhu... No

110z tu yang special edition ker.....? yg siap rim sukan?
yg mne2 pwn sme je bg sy nih...
tp sy pwn kje kdai mto pwn byk cust. complaint...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/faizal_26
Pezal89
beginner
beginner


Posts : 12
Join date : 2009-09-08
Age : 27
Location : Bayan Baru, Penang

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Tue Sep 08, 2009 10:26 am

NCE4470 wrote:
Cool den ingat lagi masa member den ambik LC first model dulu...rege masa tu RM 5800 jer..cash... pastu yg giler nyer masa dia bawa den ,masuk highway meroket smp 160 kph huhuhuh..... Shocked laju wo....

..
mmg bnr bro.. LC kwn sy yg mule2 kuar tu plat PGT mmg laju... affraid
mcm pelesit... tp xtw nk kate leh cecah 125z.. confused
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/faizal_26
NCE4470
beginner
beginner


Posts : 16
Join date : 2009-09-05
Location : Senawang NS

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Tue Sep 08, 2009 10:46 am

Pezal89 wrote:
NCE4470 wrote:
Cool den ingat lagi masa member den ambik LC first model dulu...rege masa tu RM 5800 jer..cash... pastu yg giler nyer masa dia bawa den ,masuk highway meroket smp 160 kph huhuhuh..... Shocked laju wo....

..
mmg bnr bro.. LC kwn sy yg mule2 kuar tu plat PGT mmg laju... affraid
mcm pelesit... tp xtw nk kate leh cecah 125z.. confused

125z tu 2 stroke mmg laju wo...ada sekali den tgh meroket naik bukit, die selamba jer cantas , naik 2 org lak tu huhuhuhu....
Back to top Go down
View user profile
Pezal89
beginner
beginner


Posts : 12
Join date : 2009-09-08
Age : 27
Location : Bayan Baru, Penang

PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Tue Sep 08, 2009 11:00 am

NCE4470 wrote:
Pezal89 wrote:
NCE4470 wrote:
Cool den ingat lagi masa member den ambik LC first model dulu...rege masa tu RM 5800 jer..cash... pastu yg giler nyer masa dia bawa den ,masuk highway meroket smp 160 kph huhuhuh..... Shocked laju wo....

..
mmg bnr bro.. LC kwn sy yg mule2 kuar tu plat PGT mmg laju... affraid
mcm pelesit... tp xtw nk kate leh cecah 125z.. confused

125z tu 2 stroke mmg laju wo...ada sekali den tgh meroket naik bukit, die selamba jer cantas , naik 2 org lak tu huhuhuhu....
tula... dlu cte 999 tnjk Lc leh ikot blkng 125z tu btoi kew??
sy rs 125z tu bg slow skit kot bg Lc tu berangan...
tp klw smbng psl bdk2 Lc...
sblm sy mulekn cite ni arap2 bdk2 Lc cni jgn t'bkr bom bom
sy mmg xske bdk2 Lc ni sbb diorg ni b'lagak mampus...
ngn piping diorg tu yg wat org t'bkr bom bom
tp xpe sy ckp...
mto sy akn dijekrod sblm new year 2010...
nk bkr line diorg lak... Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/faizal_26
Sponsored content




PostSubject: Re: LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??   Today at 7:31 pm

Back to top Go down
 
LC135 YAMAHA MENJADI MANGSA SETERUSNYA??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» yamaha ttr 125e
» For Sale: Yamaha YBR 125
» Yamaha Grizzly Handguards+Mount ~ Green ~ Slighty Used
» Yamaha,Kawasaki,Polaris,Arctic Cat.......pay attention.
» 2009 yamaha rhino 700

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Info Motorsikal :: Motorsikal anda-
Jump to: