HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Suzuki Belang

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Fri Mar 13, 2009 12:45 am

felixthecat wrote:
shogun nak letak mana?
tinggal la aku sorang pakai shogun dlm mesia.wakakaka
shogun wat pegi pasar beli sayur..
tapi bukan kat pasar malam..
pegi kat pasar cameron..wakaka..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Fri Mar 13, 2009 12:55 am

teodolit wrote:
felixthecat wrote:
shogun nak letak mana?
tinggal la aku sorang pakai shogun dlm mesia.wakakaka
shogun wat pegi pasar beli sayur..
tapi bukan kat pasar malam..
pegi kat pasar cameron..wakaka..

wah best best.. boleh saya tumpang join sekaki..
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Fri Mar 13, 2009 1:25 am

ohmlawx wrote:

wah best best.. boleh saya tumpang join sekaki..
mod kena beli shogun sebijik untuk join..hehehe..
sian kat felix dah takde geng
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Tue Mar 17, 2009 11:06 am

takpa la...
biarkan daku dgn shogunku...
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Tue Mar 24, 2009 7:17 pm

felixthecat wrote:
takpa la...
biarkan daku dgn shogunku...

rileks la felix..
shogun dah banyak di jalan raya..
majoriti semua orang tua dan apek cina..
lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Tue Mar 24, 2009 7:24 pm

nantikan kemunculan moto idamanku..


masyuk plak sport rim putih ni
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Tue Mar 24, 2009 10:38 pm

sportrim putih lg smart..cuma kena rajin basuh je la..hahaha
Back to top Go down
View user profile
alongfxr@alongsupertech
beginner
beginner


Posts : 6
Join date : 2009-04-12
Location : penang-tasek gelugur-kepala batas

PostSubject: belang sudah launch   Fri Apr 17, 2009 3:41 pm








Back to top Go down
View user profile
alongfxr@alongsupertech
beginner
beginner


Posts : 6
Join date : 2009-04-12
Location : penang-tasek gelugur-kepala batas

PostSubject: detail skit   Fri Apr 17, 2009 4:49 pm

Suzuki Belang R150 Serba Baru
Motosikal Sports Yang Ranggi & Radikal

Suzuki Assemblers Malaysia Sdn Bhd dengan bangganya memperkenalkan model Suzuki Belang R150 serba baru. Dikenali sebagai “Motosikal Sports Yang Ranggi & Radikal”, Suzuki Belang R150 menggunakan segala kecanggihan teknologi kejuruteraan Suzuki untuk menghasilkan sebuah motosikal yang ringan dan pantas kerana mempunyai nisbah kuasa dibandingkan berat yang amat impresif. Ini membolehkan Suzuki Belang R150 muncul sebagai motosikal sport yang paling ringan dan berkuasa dalam kategori 150cc.

Selain dari prestasi yang mengagumkan, para penunggang juga akan tertawan dengan ciri-ciri terkini dan canggih yang menjadikan Suzuki Belang R150 sungguh selesa ditunggangi. Rekabentuk yang aerodinamik, peralatan yang bermutu tinggi dan sebuah enjin yang sofistikated, semuanya terhasil bagi memenuhi kehendak penunggang yang inginkan sebuah motosikal yang sportif dan anggun.


MAJU DAN MANTAP DARI SEGI TEKNOLOGI
Sebuah enjin 150cc yang berkuasa, transmisi 6 kelajuan yang lancar, sistem penyejukan SACS Suzuki dan banyak lagi ciri-ciri berinovasi membolehkan Suzuki Belang R150 mengatasi saingan dalam kategorinya.


DOHC / 4-Injap
Prestasi hebat Suzuki Belang R150 dihasilkan oleh enjin 150cc jenis DOHC dengan 4-Injap. “Double Overhead Camshafts” (DOHC) dan 4-injap adalah konfigurasi biasa untuk enjin yang digunakan untuk motosikal sport berprestasi tinggi. Konfigurasi jenis ini jauh lebih lancar apabila beroperasi pada kelajuan RPM enjin yang tinggi, bagi menghasilkan kuasa maksima dan juga penggunaan bahanapi yang optima.



Transmisi 6 Kelajuan
Untuk memastikan bahawa keseluruhan kuasa dan tork enjin 150cc ini dapat digunakan secara efektif, ianya dilengkapi dengan transmisi 6 kelajuan dengan pilihan nisbah gear yang menjaminkan cara tunggangan yang sportif namun lancar dalam pelbagai keadaan jalan dengan kelajuan maksima lebih tinggi.

Penyejukan Udara Dengan Teknologi SACS
Teknologi SACS ataupun Suzuki Advanced Cooling System berfungsi dengan menyembur minyak secara terus pada bahagian bawah omboh untuk penyejukan yang lebih efektif. Minyak ini akan disejukkan dengan mengunakan sebuah radiator penyejukan minyak untuk menghasilkan suhu operasi optima.
SCEM (Suzuki Composite Electrochemical Material)
Silinder aluminium dilapisi bahan yang nipis tetapi amat kuat ini.
SCEM membolehkan penghasilan enjin yang lebih ringan serta
lebih efisyen dalam pengurangan suhu enjin.




Suspensi Monoshock
Sesuai dengan pelbagai keadaan jalan serta memberi
penampilan lebih sporty.






Brek Cakera Depan Lebih Besar
Walaupun cakera brek berukuran 290mm untuk lebih kuasa hentian,
namun ianya tetap ringan dengan rekabentuk garispusat yang dikosongkan.


Brek Cakera Belakang Kompak
Brek jenis ‘racing’ ini mampu memberi daya kuasa hentian lebih sempurna.


SOFISTIKATED & MUDAH DI-OPERASI
Suzuki Belang R150 adalah motosikal generasi baru yang dicipta menggunakan teknologi terkini yang biasanya hanya boleh didapati pada model motosikal berkapasiti enjin yang lebih besar ataupun “superbike’.

Panel Meter Dinamik Dengan Skrin LCD
Suzuki Belang R150 dilengkapi dengan Speedometer Digital LCD yang senang dibaca, dan sebuah takometer analog yang besar dan bergaya sama seperti motosikal sports mewah Suzuki GSX-R1000.


Sistem “Suzuki Drive Mode Switch (SDMS)”
Sebuah sistem unik yang mempunyai 3 pilihan mod tunggangan yang dapat dipilih secara bergilir. Mod-mod ini adalah mod tunggangan biasa, mod tunggangan ekonomi dan mod tunggangan kuasa.

Mod Tunggangan Biasa -Mod ini adalah mod tunggangan biasa yang tidak mengutamakan ekonomi ataupun kuasa dan tidak menunjukkan tanda ECO / PWR.

Mod Tunggangan Ekonomi (ECO) - Mod ini digunakan untuk menyelaras penggunaan petrol pada kadar yang paling menjimatkan. Lampu penunjuk akan menyala secara otomatik bagi menandakan bahawa revolusi enjin berada pada tahap optima untuk penjimatan petrol.

Mod Tunggangan Power (PWR) - Mod ini digunakan untuk tunggangan agresif. Lampu penunjuk akan menyala secara otomatik bagi menandakan bahawa revolusi enjin berada pada tahap optima untuk daya kuasa pecutan maksima.
RINGAN DAN TAHAN LASAK
Penggunaan komponen aluminium secara ekstensif memberi banyak manfaat. Pertama, aluminium adalah ringan. Kedua, ianya kuat dan tahan lasak. Ketiga, ia memberi penampilan bermutu tinggi. Suzuki Belang R150 memiliki banyak komponen aluminium untuk memaksimakan kelebihan-kelebihan ini.

Rim Aluminium Alloy 10-Jejari
Di rekacipta untuk mencerminkan identiti motosikal sports Suzuki mewah,
rim yang ringan dan tahan lasak ini mampu memberi kestabilan
dan ketangkasan menunggang.



Pemegang Keselamatan Aluminium
Pemegang keselamatan aluminium yang ringan dan bergaya ini memberi penampilan yang bermutu tinggi kepada bahagian belakang Suzuki Belang R150.

Ganjal Kaki Aluminium
Ganjal kaki aluminium ini adalah jenis selot sama seperti yang digunakan pada motosikal sports mewah.














Suzuki Belang R150 didatangkan dalam variasi 2 warna iaitu kombinasi warna dwi-ton Autumn Red/New Titan Black serta Dark Grey/New Titan Black. Suzuki Belang R150 telah meletakkan satu tanda aras baru dalam segmen motosikal sports kategori pertengahan. Untuk tungganguji, sila kunjungi pengedar sah Suzuk yangi berdekatan anda atau hubungi Suzuki Assemblers Malaysia Sdn Bhd pada talian 03-5569 9258 untuk keterangan lanjut.
HARGA: RM7,570.00
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Mon Apr 20, 2009 2:47 pm

baru je balik tanya kedai nak trade in shogun nih...hehehe

kedai takmau..

dia kata d/p paling kurang 3500...tapi baru tnya satu kedai..kedai lain taktau lagi..

n dia kata takpa beli lambat pun..kalu dapat belang 2nd, 3rd edition yg dah d cut off pun...depa tau cane nak ejas..

pakai tps jugak ke belang nih? engine balancer?

belang 16hp 108kg sogun 10hp 104 kg..huishhhhh...mmg kna tukar nih
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Wed Apr 22, 2009 12:34 am

b16a wrote:
baru je balik tanya kedai nak trade in shogun nih...hehehe

kedai takmau..

dia kata d/p paling kurang 3500...tapi baru tnya satu kedai..kedai lain taktau lagi..

n dia kata takpa beli lambat pun..kalu dapat belang 2nd, 3rd edition yg dah d cut off pun...depa tau cane nak ejas..

pakai tps jugak ke belang nih? engine balancer?

belang 16hp 108kg sogun 10hp 104 kg..huishhhhh...mmg kna tukar nih

biar betul?? affraid affraid

kalau cmtu leh ejas fx gak la lol!
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Wed Apr 22, 2009 1:41 am

hehehe fx dah power nak ejas apanye lagi..silap ejas buleh slow oooo...

bdw kalu yg ada tps dia buleh ejas sikit..katanyalah...result blum tau
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Wed Apr 22, 2009 3:41 am

ejas tps boleh laju ke??pelik2 Suspect
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Wed Apr 22, 2009 2:38 pm

belum cuba belum tau..

dah cuba baru tau..

aku pun pelik jugak sebenarnya...tapi dia mention ada wiring kat tps tu yg d godek2 sikit..

buang perintang apatah...

tapi setakat ni owner tps buat diy..buang terus wayar tps tu moto lg semput adalah..

and aku ada baca kat mbc..ada salesman belang cakap motor msia punya ada beza sikit ngan thailand..walaupun komponen sama...bila tarik panjang kat hujung ada letup2...sama macam shogun lani..

hehehe kalu sound sistem..pakai kabel standard yg kecik tu walaupun watt amplifier and speaker sama..banding degan wayar besar yg gold plated..bunyi banyak beza ooo...kurang rintangan n arus lagi stabil..

apa2 pun kita tunggu jelah...mana nak tau kalu blum try
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Wed Apr 22, 2009 5:32 pm

tps ni untuk pikap je.
tindak balas cepat dari karburator..
aku dah try cabut soket tps..pikap takde langsug..top sama gak..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Wed Apr 22, 2009 6:11 pm

ya betul..sokong 100%...aku rasa depa godek menda lain nih..tapi saja habaq tps...

mmg tak lojik kalu tps je..tak sabar nih..hehehe..
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Fri Apr 24, 2009 11:45 am

engine balancer kat belang?
depa takdak mention pn..
tapi setau aku la jentera suzy ni vibration die mmg ade kureng skit.
tak kisah la with or without engine balancer.
tapi kalo ade lagi bagus lor..

sape da beli belang?
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Sat Apr 25, 2009 3:21 am

tadi p tgk belang kat hotbike...mmg sebijik saiz hurricane lah..rasa macam kecik sangat duduk atas tu..kepi ketiak..

kita tengok camne motor ni boleh survive kat pasaran...
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Sat Apr 25, 2009 4:36 am

aku dah testing belang..kedudukan menunggang yg radikal,posisi menunduk...xde la kecik mcm huricane tu..besar skit la...kecik skit dr fx..
cuma kepala depan tu buat kita rasa motor tu kecik..
motor ni ringan dengan power yg cmni senang2 je dpt cecah 150kmj...mmg best la tgk meter tu...
gear ratio mcm beza ngn fxr je... Rolling Eyes


p/s:buat main haram best nih lol!
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: Suzuki Belang   Sat Apr 25, 2009 4:05 pm

sesuai utk org saiz sederhana kot.kalo triple xl tu fxr sesuai kot.hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Suzuki Belang   Today at 7:29 pm

Back to top Go down
 
Suzuki Belang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Suzuki Seriously?
» Suzuki GSR800?
» GEL SEAT - GENUINE SUZUKI
» suzuki tank bra
» Suzuki Genuine Factory Hugger

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Info Motorsikal :: Motorsikal anda-
Jump to: