HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 steel braided hose

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: steel braided hose   Sat Feb 28, 2009 8:14 pm

salam otai2..nak tnye skit..steel braided hose jenama ape paling bagus & tahan lama..kalau boleh nyatakan harga lg best..

stakat ni yg aku tau jenama uma rm60 tp xtau kualiti mcm mana lak..
goodridge(btul ke aku eja) dgr kata bgus tp hrga xtau lak..susah nk cari
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: steel braided hose   Tue Mar 10, 2009 4:34 pm

spark87 wrote:
salam otai2..nak tnye skit..steel braided hose jenama ape paling bagus & tahan lama..kalau boleh nyatakan harga lg best..

stakat ni yg aku tau jenama uma rm60 tp xtau kualiti mcm mana lak..
goodridge(btul ke aku eja) dgr kata bgus tp hrga xtau lak..susah nk cari
antara yang terbaik adalah seperti HELL, goodridge.. tp rega mau 100++ bg satu line... macam aku punya brand HELL rega dalam rm130
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: steel braided hose   Tue Mar 10, 2009 5:33 pm

spark87 wrote:
salam otai2..nak tnye skit..steel braided hose jenama ape paling bagus & tahan lama..kalau boleh nyatakan harga lg best..

stakat ni yg aku tau jenama uma rm60 tp xtau kualiti mcm mana lak..
goodridge(btul ke aku eja) dgr kata bgus tp hrga xtau lak..susah nk cari

sori nak mencelah...
Steel Braided Hose? apa tu?
saya budak baru belajar...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: steel braided hose   Tue Mar 10, 2009 9:39 pm

teodolit wrote:
spark87 wrote:
salam otai2..nak tnye skit..steel braided hose jenama ape paling bagus & tahan lama..kalau boleh nyatakan harga lg best..

stakat ni yg aku tau jenama uma rm60 tp xtau kualiti mcm mana lak..
goodridge(btul ke aku eja) dgr kata bgus tp hrga xtau lak..susah nk cari

sori nak mencelah...
Steel Braided Hose? apa tu?
saya budak baru belajar...
em paip saluran minyak brek disk... dia macam ada salut ngan jaringan besi supaya tekanan masa kita brek tak lost bila paip std mengembang... n akan lostkan pressure tu... so jaringan neh yang akan watkan force tu trus ke piston caliper..
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: steel braided hose   Tue Mar 10, 2009 10:11 pm

wah..best ni..
sifu, tolong pasang kat motor aku leh ??
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: steel braided hose   Tue Mar 10, 2009 11:12 pm

racingzonne wrote:
spark87 wrote:
salam otai2..nak tnye skit..steel braided hose jenama ape paling bagus & tahan lama..kalau boleh nyatakan harga lg best..

stakat ni yg aku tau jenama uma rm60 tp xtau kualiti mcm mana lak..
goodridge(btul ke aku eja) dgr kata bgus tp hrga xtau lak..susah nk cari
antara yang terbaik adalah seperti HELL, goodridge.. tp rega mau 100++ bg satu line... macam aku punya brand HELL rega dalam rm130

kedai mana ada jual??aku cari jumpa brand posh,uma ngn ape tah nama....x ingt...
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed Mar 11, 2009 12:36 am

kat penang nak cari area mana ??
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed Mar 11, 2009 8:05 am

teodolit wrote:
kat penang nak cari area mana ??

kalau brand2 yg sifu rz sebut tu aku xtau..kalau uma ni bersepah kat kedai spare part..dulu ggodridge ade gak jmpa kat racing mate
Back to top Go down
View user profile
iwae405
beginner
beginner


Posts : 5
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: steel braided hose   Thu Apr 02, 2009 4:02 am

huh..ber sawang....keke

aku pkai brand tah pape..ok jek..
dah luke sket nmpak besi dalam,sbb kne clamp...
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: steel braided hose   Mon Apr 06, 2009 9:49 pm

iwae405 wrote:
huh..ber sawang....keke

aku pkai brand tah pape..ok jek..
dah luke sket nmpak besi dalam,sbb kne clamp...
klu cap tak berapa hensem neh dia lain skit...
brand mahal2 dalam pipe tu kecik je... so force memang terasa... pastu klu ko brek kuat2 pun pipe tu tak bergerak2... klu cap ayam memang rasa dia gerak2
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: steel braided hose   Tue Apr 07, 2009 4:17 am

racingzonne wrote:
iwae405 wrote:
huh..ber sawang....keke

aku pkai brand tah pape..ok jek..
dah luke sket nmpak besi dalam,sbb kne clamp...
klu cap tak berapa hensem neh dia lain skit...
brand mahal2 dalam pipe tu kecik je... so force memang terasa... pastu klu ko brek kuat2 pun pipe tu tak bergerak2... klu cap ayam memang rasa dia gerak2

kalau pakai cap itik cmne plak Laughing Razz
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: steel braided hose   Mon May 25, 2009 12:20 am

spark87 wrote:
racingzonne wrote:
iwae405 wrote:
huh..ber sawang....keke

aku pkai brand tah pape..ok jek..
dah luke sket nmpak besi dalam,sbb kne clamp...
klu cap tak berapa hensem neh dia lain skit...
brand mahal2 dalam pipe tu kecik je... so force memang terasa... pastu klu ko brek kuat2 pun pipe tu tak bergerak2... klu cap ayam memang rasa dia gerak2

kalau pakai cap itik cmne plak Laughing Razz

em klu cap itik mau jd taik itik neh... wakkaa
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: steel braided hose   Mon May 25, 2009 2:04 am

Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 12:11 am

kat racing mate dah abih stok dah.
india tu kata harga ada dlm sratus lbih/pc
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 3:11 am

felixthecat wrote:
kat racing mate dah abih stok dah.
india tu kata harga ada dlm sratus lbih/pc


brg baek mmg mahal lol!
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 3:23 am

spark87 wrote:
felixthecat wrote:
kat racing mate dah abih stok dah.
india tu kata harga ada dlm sratus lbih/pc


brg baek mmg mahal lol!
tp sebenarnya rega takde la sampai macam tu... depa mark up lebeh sebab duti import... tensen je aku huhu
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 3:26 am

nk mura2 kena order direct..tp kena ada kedai sndiri...wakakaka

lambat btul nk tggu dpt loan gov nk bkak kedai motor
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 3:30 am

spark87 wrote:
nk mura2 kena order direct..tp kena ada kedai sndiri...wakakaka

lambat btul nk tggu dpt loan gov nk bkak kedai motor
wakaka... aku dah tanya member aku tu... dia tak jd bg std balik lagend dia... hampeh tul...
tp takpe cam, head semua leh copy punya Very Happy
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 3:37 am

racingzonne wrote:
spark87 wrote:
nk mura2 kena order direct..tp kena ada kedai sndiri...wakakaka

lambat btul nk tggu dpt loan gov nk bkak kedai motor
wakaka... aku dah tanya member aku tu... dia tak jd bg std balik lagend dia... hampeh tul...
tp takpe cam, head semua leh copy punya Very Happy

uih..cantek...bleh gak projek motor trek sbijik...

magneto plak nk wat cmne??aku failed skit bab ni...

nk buat std aku reti la Laughing
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 3:42 am

spark87 wrote:
racingzonne wrote:
spark87 wrote:
nk mura2 kena order direct..tp kena ada kedai sndiri...wakakaka

lambat btul nk tggu dpt loan gov nk bkak kedai motor
wakaka... aku dah tanya member aku tu... dia tak jd bg std balik lagend dia... hampeh tul...
tp takpe cam, head semua leh copy punya Very Happy

uih..cantek...bleh gak projek motor trek sbijik...

magneto plak nk wat cmne??aku failed skit bab ni...

nk buat std aku reti la Laughing
pasal magnet kita kasi magnet racing satuuuu Very Happy siappppp
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 3:45 am

ni nk kena mnuntut ilmu lg neh...

kalau ada keja kat sna bleh aku mnuntut lg ngn hang.. lol!

pastu balik sini kasi projek lg Laughing
Back to top Go down
View user profile
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 3:49 am

spark87 wrote:
ni nk kena mnuntut ilmu lg neh...

kalau ada keja kat sna bleh aku mnuntut lg ngn hang.. lol!

pastu balik sini kasi projek lg Laughing
uih aku mana tau pape... plug pun tatau apadia...
tu kena tanya otai duk kat batu otai tu...
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: steel braided hose   Wed May 27, 2009 3:50 am

kang dia tunjuk plug kat umah tu... lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: steel braided hose   Today at 8:04 am

Back to top Go down
 
steel braided hose
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» GSX1250FA brake lines? Are GSF1250SA lines interchangeable?
» Wezmoto Braided lines
» Brake Hose for K75?
» Steel or cast iron sleeve and where can i get that done
» Is there "A" Flex for iron/steel shaft?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Info Motorsikal :: Workshop-
Jump to: