HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Bacaan Romantika Cinta

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Tue Mar 10, 2009 12:33 am

nice nice
Back to top Go down
View user profile
pinky
novice
novice


Posts : 102
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Thu Mar 12, 2009 8:57 am

tersentuh hatiku..adess...
ko cipta sendiri ke?
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net/forum.htm
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Thu Mar 12, 2009 10:50 am

pinky wrote:
tersentuh hatiku..adess...
ko cipta sendiri ke?

adakah cinta memerlukan sebab - ada orang bagi..
istimewa untukmu sayangku - ex girlfriend bagi..
buat kau yang bertakhta dihati ini - aku bagi balik kat exgirl aku setelah dia kawin dengan orang lain..huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
pinky
novice
novice


Posts : 102
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Thu Mar 12, 2009 11:28 am

ko banyak ilham kan..
wat la satu kat aq..
aku nak bg bf aku cair hahahaha Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net/forum.htm
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Thu Mar 12, 2009 11:16 pm

xde feeling la..
dulu time sekolah banyak sangat ilham..
sekarang dah ketandusan idea la..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
pinky
novice
novice


Posts : 102
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Fri Mar 13, 2009 7:45 am

owh..solo la sekarang nih..
kat skool dlu mesti berlambak awek erk? Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net/forum.htm
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Fri Mar 13, 2009 10:39 am

pinky wrote:
owh..solo la sekarang nih..
kat skool dlu mesti berlambak awek erk? Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sat Mar 14, 2009 2:37 am

teodolit wrote:
pinky wrote:
owh..solo la sekarang nih..
kat skool dlu mesti berlambak awek erk? Rolling Eyes Rolling Eyes

alo bucuk2 ni..hahahaha


Back to top Go down
View user profile
pinky
novice
novice


Posts : 102
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sat Mar 14, 2009 4:50 am

meh mama pujuk
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net/forum.htm
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sun Mar 15, 2009 9:06 am

pinky wrote:
meh mama pujuk

tak mau..nanti papa dia marah plak..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
adexi
apprentice
apprentice


Posts : 24
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sun Mar 15, 2009 2:34 pm

banyak tol koleksi karangan ko teodolit...
respect kt ko..
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sun Mar 15, 2009 9:28 pm

adexi wrote:
banyak tol koleksi karangan ko teodolit...
respect kt ko..

tak banyak pon..baru 3 je..
yang lain maish melekat pada kertas yang berbunga2 + sampul yang wangi..
ntah2 dah berabuk kot.. malas nak convert ke notepad pastu paste kat cini..
tak larat nak taip sebenarnya..
lagipun kisah lama..tak patut dikenang..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Tue Mar 17, 2009 2:43 pm

aku suka guna lirik lagu dalam setiap detik berkenalan..gaduh..putus or apa2 lah dalam percintaan nih..
contohnya;

masa baru rasa perasaan nak minat aka perasan
'berbagai bentuk dan rupa...bermain d ruang mata..siapa..gerangan agaknya..bukalah jendela asmara..bawa daku d awangan..moga langit menyeri warna..mewarnakan kamar hatiku...berilah daku sayang impian"

masa dah bmula tau sapa yg kita minat tapi masih teragak...
"milik siapakah gadis ini..wajah lembut bagaikan sutera...ingin hatinya kumiliki..adakah terdaya...adakahkan terdaya...
lama.... telah ku impikan gadis..sepertinya..menawan taman hati..dengan cahaya suci.."

masa sidia dah mula rasa minat kat kita tp malu2
tiada apa yg dapat kurasakan..selain dari cintaku padamu...tiada lafaz rindu yg terindah...yg dapat kudendangkan padamu..iringan bayu senja yg bertiup..membisikan cintaku padamu...

masa memang tengah kat puncak..dah 100% sama2 sayang..
bulan madu d awan biru...tiada yg menganggu...bulan madu d atas pelangi..hanya kita berdua...mengecap nikmat cinta..yg putih tak terbanding..sesuci embun pagi...andai d pisah...b16a dan honda...gelap gelita..punah asmara..

masa s dia jauh(balik kampung or pg kursus)
rinduku ini...tidak terkata..walau dhujan sluas lautan..perasaanku bagaikan...d awangan..berterbangan mencari kasihmu..kan ku sedia menunggu...hingga akhir nanti..

masa ada gaduh2 sikit n nak pujuk..
kau menahan segala siksa...d hati...hanya berdoa mngharapkan...aku kan pulang..di laut ribut mnyambar dan berenang d pelabuhan..sekali lagi bersama...

bila aku dah mula minat pempuan lain n nak cari alasan putus cara baik.
sungguh ku merasa resah..bila melihat sesuatu yg indah..namunku ada pepatah..yg aku gubah..di sini hanyalah menanti..sampai bila pun ku tak pasti..seumur idup aku..ini yg pertama..pintu atiku d ketuk..oleh dua wanita..perlukah aku pilih keduanya? bahagi cinta seadil adilnya...

bila nak ucapkan kata putus n nak tinggalkan awex kita sebab kita ada lain..
pengucapan...perpisahan..kepada yang setia..tapi terpaksa ku lakukan keranaku tidak mahu..terus berpura2..usahlah ku d salahkan terjadinya perpisahan ini..itu suratan takdir..tak terlintas d ati ini untuk aju jatuh cinta lagi...tapi takdir yg menentukan...mmg pernah ku brjanji..kau yg pertama n terakhir..tapi memungkiri..tidak dapat ku terima dua cinta d dalam hati...maapkanlah ku sayang...

bila awex baru kita curang pulak kat kita?
tidak perlu kau bercerita ...tentang dirimu yang sudah berpunya...ku tauhu kau bahgia bersamanya...hapuskan segala kenangan cinta kita..

bila kita nak pujuk balik awex lama yg kita da tinggalkan tu
dengar.....oh jeritan batinku..memanggil mangill..namamu selalu...sehari rasa sebulan..hatiku tiada tertahan..kupandang kiri...ku pandang kanan..engkau tiada...risau batinku nangis risau...makin kau jauh...makin hatiku bertambah kacau..mengapa kita berpisah..tak sanggup menahan asmara...ooo dengarlah...jeritan batinku...

k,kalau dua2 awex tu lepas n tanak kat aku dah..
aku berenti berharap...ku menunggu datang gelap...hingga nanti suatu saat..tiada apa ku dapat..mengapa ada derita...bila bahagia tercipta...mengapa ada sang hitam...bila putih menyenangkaaaannnnn...aku pulang...tanpa dendam...ku terima kekalahanku..kau ajarkan aku bahagia...kau ajarkan aku deritaaaaa.....

tapi lastly..jinjang pelamin jugak akhirnya....
selamat...pengatin baru...selamat berbahagia..selamat ke anak cucu...

hehehe banyak sangat gangguan d sebabkan diri sendiri dari start bercinta umur 12 tahun...sampailah kawen pada umur 30..
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Tue Mar 17, 2009 7:26 pm

adoi~~~
sungguh puitis rupanya...
hehe
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Tue Mar 17, 2009 7:42 pm

hehehe kenangan semuanya...tiada rupa,tiada duit..hanya mulut n ayat manis je mampu d beri...
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sun Mar 22, 2009 11:32 am

agak2 la kan pompuan zaman skang makan ke ngn kate2 manis ni?
hehe~~~
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sun Mar 22, 2009 3:16 pm

felixthecat wrote:
agak2 la kan pompuan zaman skang makan ke ngn kate2 manis ni?
hehe~~~

hehehe pendapat aku la...100000 tahun akan datang pun perempuan suke d manja..suka d belai..suka d bagi ayat2 manis..tp kna tngok cara,tempat, jnis ayat manis n pada siapa kita nak bg ayat tu lah..

kalu kita tak mandi..rambut kusut masai..zip seluar tak tutup...kita ngayat pempuan tngah jalan..bg lirik lagu paling power pun tak kan jadi..kekeke

kalu kita kaya. banyak duit..tapi cara kita kasaq n sombong sangat pun..tak jadi jgk..maybe yg datang kat kita pun jnis perempuan yg matarealistik..

and kalu kita hensem..tp budipekerti makaih ngalahkan setan..mungkin dapat jugak..tapi dapat jnis yg sama lah..hehehe

well..perempuan sekarang makin bijak..makin pandai menilai...tapi perempuan tetap perempuan.. lol!

aku bukan jnis romantik sangat..jiwa keras n biasanya cepat ngalah kalu perempuan takmau..tapi bila org yg tak brapa romantik...tunjukkan romantiknyaaaaaa....maka...hehehe kalulah aku boleh post gambar ex ex aku dulu kat sini...kerja n status depa.. sunny
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sun Mar 22, 2009 3:29 pm

tu dia pendapat seorang hero idaman para gadis...hahaha cheers Laughing

btul2 romantik abg kita ni..ptut ramai terpikat lol!
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sun Mar 22, 2009 5:22 pm

spark87 wrote:
tu dia pendapat seorang hero idaman para gadis...hahaha cheers Laughing

btul2 romantik abg kita ni..ptut ramai terpikat lol!

hehehe spark pun apa kurangnya...saja simpan skill lam poket tanak tunjuk je tuh....hehehe
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Sun Mar 22, 2009 5:31 pm

b16a wrote:
spark87 wrote:
tu dia pendapat seorang hero idaman para gadis...hahaha cheers Laughing

btul2 romantik abg kita ni..ptut ramai terpikat lol!

hehehe spark pun apa kurangnya...saja simpan skill lam poket tanak tunjuk je tuh....hehehe

erk....mana aada.....ilmu bab pompuan ni cetek lg Razz
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Mon Mar 23, 2009 7:44 am

bang klu sy nak menuntut bleh x..
sy krg mahir la bab2 mengayat nih.... bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Mon Mar 23, 2009 7:46 am

arebunk wrote:
bang klu sy nak menuntut bleh x..
sy krg mahir la bab2 mengayat nih.... bounce bounce bounce

mintak tunjuk ajar sifu b16a cheers
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Mon Mar 23, 2009 8:02 am

spark87 wrote:

mintak tunjuk ajar sifu b16a cheers

betoi betoi betoi..
cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Mon Mar 23, 2009 2:05 pm

hehehehe..

muke dah hensem
motor da poweer

nak blajaq apa lg?

lol!

hehehe bd way..aku da lama tinggal benda2 nih..n bukan pandai sangat pun dulu..

bg la gambaran sikit pempuan yg macamna..aju try buka kitab..ekeke tajul muluk buluh perindu

ada beza..ayat penawan kalbu n ayat pengasih
kalu boleh jganlah guna 'magic",rupa,duit kalu nak cari teman hidup...kalu teman "ehem2 " tu lainlah..ekekeke

tapi kadang2 ada 1 masalah...contohnya dalam kelas..kursus or apa2 keadaan lah..kita ni pemalu..n tak bnayak harta..n muka pun sederhana je banding dgan kawan2 kita yg lain..tapi hati kita berkenan pulak ngan pempuan paling cantik dalam kelas tu...apa kita nak buat? tido malam tak lena nih duk teringat ruparas perempuan tuh...

nak tunjuk budi pekaerti yg baik?-----kna p dekat dia dulu..(kat muka kita bukan boleh nampak kita ni baik ke tak)..kdg2 muka cam jin buragas pun ati lg baik darimuka yg macam ustaz...

macamna kita nak "menyinar" dari kilauan yang kawan2 kita yg lain ada?n mcamana kalu kita sekadar racing boy spotrim tapi duduk d kalangan enkei.advanti or apa2 lah..

hehehe

ps--ni da lari topik..hahaha
Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Mon Mar 23, 2009 7:23 pm

perghhh... wajib menuntut ilmu dengan bro b16a ni..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Bacaan Romantika Cinta   Today at 8:08 am

Back to top Go down
 
Bacaan Romantika Cinta
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» G - meter diy

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Kopitiam :: Sembang2 kedai kopi-
Jump to: