HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
andak70
beginner
beginner


Posts : 12
Join date : 2009-06-18

PostSubject: silap   Thu Jun 18, 2009 5:39 pm

knape susah sgt nak smp 100km/j?? Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Sat Jun 20, 2009 12:37 pm

andak70 wrote:
knape susah sgt nak smp 100km/j?? Crying or Very sad

aku mula2 beli pon camtu jugak..
top speed cuma leh dapat 120km/j je..
itu pon lama2 br dapat..
jgn risau, meter berat..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
andak70
beginner
beginner


Posts : 12
Join date : 2009-06-18

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Sat Jun 20, 2009 7:40 pm

teodolit wrote:
andak70 wrote:
knape susah sgt nak smp 100km/j?? Crying or Very sad

aku mula2 beli pon camtu jugak..
top speed cuma leh dapat 120km/j je..
itu pon lama2 br dapat..
jgn risau, meter berat..


wat camner bleh naik smp 120km/j.. Question

lme x bru bleh smp 120km/j??...
bru smp 1200km jer... : confused
Back to top Go down
View user profile
andak70
beginner
beginner


Posts : 12
Join date : 2009-06-18

PostSubject: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Sat Jun 20, 2009 7:54 pm

teodolit wrote:
evolutionVI wrote:
Aku ada persoalan iaitu aritu aku ke Pantai Merdeka dengan sorang member yang naik shogun SP sama mcm aku. Kenapa bila atas highway meter cuma takat 90kmh saja (dah full throttle) walhal aku penah capai 100kmh atas jalan besa dulu. Bila cucuk angin lori ka bas ka baru sampai 100kmh. Adakah seting angin tak kena?
Mintak tolong kawan2 yang arif dapat selesaikan kekusutan aku ni..
welcome bro shah..
sebenarnya kita kena latih dulu motor ni..biasakan dengan high rpm..
sekali sekala try tarik pikap tu lama2..
gear 1 - 40km/j
gear 2 - 79km/j
gear 3 - 100km/j
gear 4 - kalau dah biasa leh dapat 120km/j

yang ni kira tarik sampai cutt off..aku selalu wat..hehe


kalo tiap2 hari wat x rosak k motor?
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Sat Jun 20, 2009 10:32 pm

andak70 wrote:
teodolit wrote:
evolutionVI wrote:
Aku ada persoalan iaitu aritu aku ke Pantai Merdeka dengan sorang member yang naik shogun SP sama mcm aku. Kenapa bila atas highway meter cuma takat 90kmh saja (dah full throttle) walhal aku penah capai 100kmh atas jalan besa dulu. Bila cucuk angin lori ka bas ka baru sampai 100kmh. Adakah seting angin tak kena?
Mintak tolong kawan2 yang arif dapat selesaikan kekusutan aku ni..
welcome bro shah..
sebenarnya kita kena latih dulu motor ni..biasakan dengan high rpm..
sekali sekala try tarik pikap tu lama2..
gear 1 - 40km/j
gear 2 - 79km/j
gear 3 - 100km/j
gear 4 - kalau dah biasa leh dapat 120km/j

yang ni kira tarik sampai cutt off..aku selalu wat..hehe


kalo tiap2 hari wat x rosak k motor?

x rosak pon....
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Mon Jun 22, 2009 12:47 am

spark87 wrote:
andak70 wrote:
teodolit wrote:
evolutionVI wrote:
Aku ada persoalan iaitu aritu aku ke Pantai Merdeka dengan sorang member yang naik shogun SP sama mcm aku. Kenapa bila atas highway meter cuma takat 90kmh saja (dah full throttle) walhal aku penah capai 100kmh atas jalan besa dulu. Bila cucuk angin lori ka bas ka baru sampai 100kmh. Adakah seting angin tak kena?
Mintak tolong kawan2 yang arif dapat selesaikan kekusutan aku ni..
welcome bro shah..
sebenarnya kita kena latih dulu motor ni..biasakan dengan high rpm..
sekali sekala try tarik pikap tu lama2..
gear 1 - 40km/j
gear 2 - 79km/j
gear 3 - 100km/j
gear 4 - kalau dah biasa leh dapat 120km/j

yang ni kira tarik sampai cutt off..aku selalu wat..hehe


kalo tiap2 hari wat x rosak k motor?

x rosak pon....

x rosak...stakat ni la...
n moto aku da malu2 nak jejak 120...apapasai aku tak tau..110 pn kekadang n jaaaarannnggg2
Back to top Go down
View user profile
evolutionVI
apprentice
apprentice


Posts : 22
Join date : 2009-04-15

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Fri Jun 26, 2009 10:22 am

teodolit wrote:
andak70 wrote:
knape susah sgt nak smp 100km/j?? Crying or Very sad

aku mula2 beli pon camtu jugak..
top speed cuma leh dapat 120km/j je..
itu pon lama2 br dapat..
jgn risau, meter berat..

Bro Teo dapat 120kmh bila meter dah cecah berapa ribu? Meter aku takat la dah hampir 5 ribu dah tapi tu la kadang2 senang saja bole cecah 100kmh kadang2 takat 90kmh saja.. Agak sukar nak capai 110kmh sekalipun. Nak sampai 100kmh pun bukan selalu boleh dapat..
Back to top Go down
View user profile
evolutionVI
apprentice
apprentice


Posts : 22
Join date : 2009-04-15

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Tue Aug 18, 2009 5:01 pm

Senyap je la ni topik ni.. mana pi abih shoguners nak tanya perihal shogun ni..
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Sat Aug 22, 2009 9:00 pm

evolutionVI wrote:
Senyap je la ni topik ni.. mana pi abih shoguners nak tanya perihal shogun ni..
shogun kt MBC je yg aktif..
forumer lain kt NSB pon dh x aktif.. huhu
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Thu Aug 27, 2009 12:30 am

teodolit wrote:
evolutionVI wrote:
Senyap je la ni topik ni.. mana pi abih shoguners nak tanya perihal shogun ni..
shogun kt MBC je yg aktif..
forumer lain kt NSB pon dh x aktif.. huhu

hahaha.. masing2 sibuk.. apa perkembangan terkini shogun anda?? ada sihat ka??
Back to top Go down
View user profile
evolutionVI
apprentice
apprentice


Posts : 22
Join date : 2009-04-15

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Sat Aug 29, 2009 9:08 am

Mcmana nak join MBC tu? Maksud aku dia punya web.. Bukan nak join mcmana hanya untuk tengok apa yang depa bincangkan mungkin ada perkembangan terbaru untuk menaik taraf shogun ni dan jugak mungkin ada barang terbaru untuk shogun seperti foot race dan jugak aksesori lain ka..
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Thu Sep 03, 2009 7:33 pm

evolutionVI wrote:
Mcmana nak join MBC tu? Maksud aku dia punya web.. Bukan nak join mcmana hanya untuk tengok apa yang depa bincangkan mungkin ada perkembangan terbaru untuk menaik taraf shogun ni dan jugak mungkin ada barang terbaru untuk shogun seperti foot race dan jugak aksesori lain ka..

http://www.malaysianbikers.com.my
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
remy
beginner
beginner


Posts : 1
Join date : 2009-09-04
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: syok nyer shogun   Fri Sep 04, 2009 4:10 am

salam sahabat,

berminat lak aku nak join member2 shogun ... aku guna shogun125sp ... bila dgr previous comment ...rasa cam tak caya lak pasal shogun nie.... aper2 pun aku dah pakai 1thn ... bg aku best jer .... top aku penah buat std erk ... 120kmj .. tapi goyang .... skang nie aku dah tukar tayar la tt900 90/80 ... depan blakang ... cecah 110kmj.... ok la kan tapi stabil bila speeding .... cuma skang nie aku nak pakai foot race and maybe nak tukar cdi dia .... tapi aku lum wat lagi.... sebab asal g kedai jerk ... mesti diorang ckp shogun barang tak byk n susah mau cari.... poning ...

so nanti boleh la kita bebudak shogun jumpa ... kat KL
Back to top Go down
View user profile
NCE4470
beginner
beginner


Posts : 16
Join date : 2009-09-05
Location : Senawang NS

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Sat Sep 05, 2009 1:08 pm

remy wrote:
salam sahabat,

berminat lak aku nak join member2 shogun ... aku guna shogun125sp ... bila dgr previous comment ...rasa cam tak caya lak pasal shogun nie.... aper2 pun aku dah pakai 1thn ... bg aku best jer .... top aku penah buat std erk ... 120kmj .. tapi goyang .... skang nie aku dah tukar tayar la tt900 90/80 ... depan blakang ... cecah 110kmj.... ok la kan tapi stabil bila speeding .... cuma skang nie aku nak pakai foot race and maybe nak tukar cdi dia .... tapi aku lum wat lagi.... sebab asal g kedai jerk ... mesti diorang ckp shogun barang tak byk n susah mau cari.... poning ...

so nanti boleh la kita bebudak shogun jumpa ... kat KL

Salam, newbie tumpang lalu ......hehe Very Happy .... remy beli moto kek somban ko?
Back to top Go down
View user profile
evolutionVI
apprentice
apprentice


Posts : 22
Join date : 2009-04-15

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Sat Sep 05, 2009 6:49 pm

Forum MBC macam ada masalah sebab tak boleh nak masuk.. Jadi macamana nak dapatkan perkembangan terkini mengenai Shogun?

*Bro Teo, ada nombor hp dak nak kontek?
Back to top Go down
View user profile
NCE4470
beginner
beginner


Posts : 16
Join date : 2009-09-05
Location : Senawang NS

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Mon Sep 07, 2009 11:10 am

evolutionVI wrote:
Forum MBC macam ada masalah sebab tak boleh nak masuk.. Jadi macamana nak dapatkan perkembangan terkini mengenai Shogun?

*Bro Teo, ada nombor hp dak nak kontek?

dont worry bro MBC wat masa ni server down, rasanye dah 2 hari lebih....disana ada lebih kurang 80 members...anyway bro dok mana>?saya dok seremban, disni ada 3 shoguners MBC, ...
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Mon Sep 07, 2009 12:06 pm

any inquiry send mail to us..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
NCE4470
beginner
beginner


Posts : 16
Join date : 2009-09-05
Location : Senawang NS

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Mon Sep 07, 2009 12:13 pm

teodolit wrote:
any inquiry send mail to us..

bro teo, any news bila MBC akan pulih, ade alternate link ke?
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Mon Sep 07, 2009 12:18 pm

xde alternate link... bila nk pulih pun xtau lg..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
NCE4470
beginner
beginner


Posts : 16
Join date : 2009-09-05
Location : Senawang NS

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Mon Sep 07, 2009 12:25 pm

teodolit wrote:
xde alternate link... bila nk pulih pun xtau lg..

Crying or Very sad Crying or Very sad Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Tue Sep 08, 2009 1:50 am

ramai gak shogunners... cheers

spam..spam...spam lol!





Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Tue Sep 08, 2009 8:49 am

teodolit wrote:
xde alternate link... bila nk pulih pun xtau lg..

teo, exzos nob1 ok x?? kasi review skt??
Back to top Go down
View user profile
NCE4470
beginner
beginner


Posts : 16
Join date : 2009-09-05
Location : Senawang NS

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Tue Sep 08, 2009 10:48 am

spark87 wrote:
ramai gak shogunners... cheers

spam..spam...spam lol!






oit...ambik kesempatan nampk tongue Very Happy

MBC sementara disini....http://malaysianbikers.com/forum/index.php
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Tue Sep 08, 2009 8:42 pm


Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Tue Sep 08, 2009 8:47 pm

spark87 wrote:


spark akan jadi camni bila x dapat spam kt MBC..
jgn risau.. urat saraf dia shock cket..
nant ok la tue..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
Sponsored content




PostSubject: Re: SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR   Today at 8:08 am

Back to top Go down
 
SUZUKI Shogun 125 Sports/SP/RR
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» F/S 2005 Suzuki Shogun PRO
» Fighting Fatigue on Long Motorcycle Rides
» Defensive Driving
» Newbie - Ehmjay_dash
» Ventura Sports Bag.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Info Motorsikal :: Motorsikal anda-
Jump to: