HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 report ride ke terengganu

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Mar 07, 2009 1:48 pm

hehehehe tq tlg uploadkan pic d saat line internet slow gila sekarang... tak sabaq nak p weh..hahaha

koner memenggil mngill...

weh hawat pic jurufoto n copilot takda nih.. afro

camanapun good job...amik atas keta yg bgerak pic still cantik...
Back to top Go down
View user profile
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Mar 07, 2009 4:46 pm

nice picture....ni yg buat aku xsbaq2 nk pi sna dh ni... lol!

utk time brtolk tu aku cdangkan kita brkumpul di stsen minyak shell to'kandu sebab dekat sikit dgn smpang BKE dan tmpt pon agk luas so xmngnggu org lain...klu nk brhmpun dkt petronas JPJ geng2 'tonto' suka dok sna so ssh skit...

p/s:pergh...mhligai upanya umah hg kt terengganu b16a...mcm ada 50 bilik jer aku tengok... lol!
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sun Mar 08, 2009 1:12 am

Dato_Maharajalela_Lanzo89 wrote:
nice picture....ni yg buat aku xsbaq2 nk pi sna dh ni... lol!

utk time brtolk tu aku cdangkan kita brkumpul di stsen minyak shell to'kandu sebab dekat sikit dgn smpang BKE dan tmpt pon agk luas so xmngnggu org lain...klu nk brhmpun dkt petronas JPJ geng2 'tonto' suka dok sna so ssh skit...

p/s:pergh...mhligai upanya umah hg kt terengganu b16a...mcm ada 50 bilik jer aku tengok... lol!

shel tu kat mana pulak? kna terangkan...tapi aku rasa takpe kot? pasal kita nak brtolak kul 6 pg...

yg aku pelik mana gambar chalet..hehehe tayah chalet2 la..tdo umah aku je free... nampak je besq..ada 6 bilik je..
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sun Mar 08, 2009 6:26 am

home stay percuma untuk ahli NSB..
umah bro b16a..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sun Mar 08, 2009 12:48 pm

b16a wrote:
Dato_Maharajalela_Lanzo89 wrote:
nice picture....ni yg buat aku xsbaq2 nk pi sna dh ni... lol!

utk time brtolk tu aku cdangkan kita brkumpul di stsen minyak shell to'kandu sebab dekat sikit dgn smpang BKE dan tmpt pon agk luas so xmngnggu org lain...klu nk brhmpun dkt petronas JPJ geng2 'tonto' suka dok sna so ssh skit...

p/s:pergh...mhligai upanya umah hg kt terengganu b16a...mcm ada 50 bilik jer aku tengok... lol!

shel tu kat mana pulak? kna terangkan...tapi aku rasa takpe kot? pasal kita nak brtolak kul 6 pg...

yg aku pelik mana gambar chalet..hehehe tayah chalet2 la..tdo umah aku je free... nampak je besq..ada 6 bilik je..
shell tu dekat sgt dgn simpng highway BKE permatang pauh bro...kira keluar dlm 100meter dh bolh naik highway bke..lg snng... cheers
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 09, 2009 12:28 am

mana gambar chalet ??
home stay kat umah b16a pun bagus gak..
tapi kalau kat chalet lagi best kena plak yang mengadap pantai..
malam tu plak wat BBQ..udang bakar..best woo..
slurp.. Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 09, 2009 12:45 am

ntah..cari gambaq chalet dlm kamera xdak pon...aku upload yg mne ade...
Back to top Go down
View user profile
schweinsteiger313
beginner
beginner


Posts : 3
Join date : 2009-03-13

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 13, 2009 7:54 am

ok lah guys,cmni la korang,bwt forum baru xde bgtawu aku pown,kecik sikit ati aku nih


ok lah,aku dah tolong rikikan jalan yang korang akan lalu nih,utk jalan gua musang-simpang pulai,mmg xde stesen minyak,korang mmg kene bwk spare,aku aritu pown minyak habes tgh2 jalan,minyak spare 3L tu pown xcukup,sebab time tu aku dari simpang pulai-gua musang,bnyk jalan mendaki bukit,bukit dia,ya allah,tuhan je la tawu,tapi aku gerenti,klo korang lalu jalan tuh,mmg syok habes,view mmg lawa

ok,bout route lagi satu tuh aku xberape sure,jalan tasik banding tuh aku lalu jugak otw balik,mmg bahaye jalan tuh,bas2 express bwk bas mcm drift kereta,lori2 pulak klo rosak kat tepi jalan dia just letak ranting2 kayu or pape je la,xde kon2 pown



klo penyertaan masih terbuka,aku nak jugak join ride ni,tapi tah,korang terime ke aku join??
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 13, 2009 8:08 am

schweinsteiger313 wrote:
ok lah guys,cmni la korang,bwt forum baru xde bgtawu aku pown,kecik sikit ati aku nih


ok lah,aku dah tolong rikikan jalan yang korang akan lalu nih,utk jalan gua musang-simpang pulai,mmg xde stesen minyak,korang mmg kene bwk spare,aku aritu pown minyak habes tgh2 jalan,minyak spare 3L tu pown xcukup,sebab time tu aku dari simpang pulai-gua musang,bnyk jalan mendaki bukit,bukit dia,ya allah,tuhan je la tawu,tapi aku gerenti,klo korang lalu jalan tuh,mmg syok habes,view mmg lawa

ok,bout route lagi satu tuh aku xberape sure,jalan tasik banding tuh aku lalu jugak otw balik,mmg bahaye jalan tuh,bas2 express bwk bas mcm drift kereta,lori2 pulak klo rosak kat tepi jalan dia just letak ranting2 kayu or pape je la,xde kon2 pown



klo penyertaan masih terbuka,aku nak jugak join ride ni,tapi tah,korang terime ke aku join??

kami amat berbesar hati ko join kami..hahaha..sorry la bukan xnak invite..tp lupa email semua ahli lama...
forum lama x leh bukak....umah sebelah plak xleh masuk Laughing
Back to top Go down
View user profile
schweinsteiger313
beginner
beginner


Posts : 3
Join date : 2009-03-13

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 13, 2009 8:33 am

haha,insyallah,ade dwit aku follow ride korang nih,tapi tu la,lagi bagus klo korang ade lalu jeli-dabong,jalan tu mmg heaven gile

Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 13, 2009 8:45 am

schweinsteiger313 wrote:
haha,insyallah,ade dwit aku follow ride korang nih,tapi tu la,lagi bagus klo korang ade lalu jeli-dabong,jalan tu mmg heaven gile

Razz Razz

insyallah boleh..we try our best..lgpon bro b16a ade untuk bg petunjuk jalan cheers
Back to top Go down
View user profile
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 13, 2009 5:35 pm

sor bro...erk...erk...ssh nk eja nick hg...hehehe. lol!
bukan kami xnak invite tp sbb byk email ada dalam web lma so proses mng-invite ni jdi ssh sikit...
hope bro pydot dpt bukk sat web lma utk wt pngumuman...
aku klau xdpt moto utk ride terengganu ni,mmg aku guna 'R1' aku jerlah gi sna... lol!
Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 13, 2009 6:15 pm

Dato_Maharajalela_Lanzo89 wrote:
sor bro...erk...erk...ssh nk eja nick hg...hehehe. lol!
bukan kami xnak invite tp sbb byk email ada dalam web lma so proses mng-invite ni jdi ssh sikit...
hope bro pydot dpt bukk sat web lma utk wt pngumuman...
aku klau xdpt moto utk ride terengganu ni,mmg aku guna 'R1' aku jerlah gi sna... lol!

bukan hg dah ada FX ka??
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Mar 14, 2009 1:14 am

schweinsteiger313 wrote:
ok lah guys,cmni la korang,bwt forum baru xde bgtawu aku pown,kecik sikit ati aku nih


ok lah,aku dah tolong rikikan jalan yang korang akan lalu nih,utk jalan gua musang-simpang pulai,mmg xde stesen minyak,korang mmg kene bwk spare,aku aritu pown minyak habes tgh2 jalan,minyak spare 3L tu pown xcukup,sebab time tu aku dari simpang pulai-gua musang,bnyk jalan mendaki bukit,bukit dia,ya allah,tuhan je la tawu,tapi aku gerenti,klo korang lalu jalan tuh,mmg syok habes,view mmg lawa

ok,bout route lagi satu tuh aku xberape sure,jalan tasik banding tuh aku lalu jugak otw balik,mmg bahaye jalan tuh,bas2 express bwk bas mcm drift kereta,lori2 pulak klo rosak kat tepi jalan dia just letak ranting2 kayu or pape je la,xde kon2 pown



klo penyertaan masih terbuka,aku nak jugak join ride ni,tapi tah,korang terime ke aku join??

erkkk.. alamak...sori bro..aku tertunggu2 jugak bila ang nak masuk web kami yg baru ni..takda jalan nak contak...ym ang tu adalah tp aku tak pandai sabgat guna unless org add aku dulu...buta it sikit..lgpun web nsb lama tutup mngejut..tak sempat nak buat apa..dgn detail n content..

tapi takpalah..dah ada pun kat sini...jom join..lg ramai lg bagus..tp takut gak dgr cerita minyak 3 liter spare pun tak cukup?? haiyaaaa.. mmg kna cari keta nih...kalu bawak 5liter minyak spare atas moto tengah2 panas bahya gak..
tapi kalu tak bahye...takda cabaran...tak bes la kan? hehehe

ps/.. ni nombor aku 0169974656....---- untuk sesapa saje nak bincang apa...aku lg percaya kat dg dari email ke apa ke..hehehe 5 taun da pakai..tak mngecewakan...in case web ni problem lg or kna ban or pape..

rasanya bo..ang kna pakat ngan sesapa nak mai cni tdo..pasal kami bertolak pg...umah aku sentiasa open besut or penang no prob..jus gtau je

tp kot mana pun ..tu la d panggil cabaran..hehehe
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 16, 2009 7:43 pm

antara persiapan aku nak p ganu...

tukar tayar dalam pertengahan bulan 4

cari jaket yg sesuai untuk ride

beli helmet bagus sikit(dah beli dah zeus klon)hehehe

spark plug G power

mungkin nak pasang GV box

set ngan kawan2 tools yg sesuai d bawak

wat wasiat yg sesuai just in case

life insurance
Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 16, 2009 9:27 pm

schweinsteiger313 wrote:
ok lah guys,cmni la korang,bwt forum baru xde bgtawu aku pown,kecik sikit ati aku nih


ok lah,aku dah tolong rikikan jalan yang korang akan lalu nih,utk jalan gua musang-simpang pulai,mmg xde stesen minyak,korang mmg kene bwk spare,aku aritu pown minyak habes tgh2 jalan,minyak spare 3L tu pown xcukup,sebab time tu aku dari simpang pulai-gua musang,bnyk jalan mendaki bukit,bukit dia,ya allah,tuhan je la tawu,tapi aku gerenti,klo korang lalu jalan tuh,mmg syok habes,view mmg lawa

ok,bout route lagi satu tuh aku xberape sure,jalan tasik banding tuh aku lalu jugak otw balik,mmg bahaye jalan tuh,bas2 express bwk bas mcm drift kereta,lori2 pulak klo rosak kat tepi jalan dia just letak ranting2 kayu or pape je la,xde kon2 pown



klo penyertaan masih terbuka,aku nak jugak join ride ni,tapi tah,korang terime ke aku join??

salam,

kemaafan dipinta.. bukan xnak ajak, tapi contact number atau add xdapat dikesan.. minta maaf bebanyak ya bro..
Back to top Go down
View user profile
schweinsteiger313
beginner
beginner


Posts : 3
Join date : 2009-03-13

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Tue Mar 17, 2009 7:36 am

haha,xde hal,aku pown dah ade plan aku sendiri,insyallah aku contact lan nt,sebab time tu mmg aku akan berada dekat area2 utare


any update info on this trip?? Laughing
Back to top Go down
View user profile
iwae405
beginner
beginner


Posts : 5
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 23, 2009 2:07 pm

aku rase aku pon clash ngan final....
tp sbb aku ni jenis berpandangan jauh ke blkg,aku tatau lg jadual exam....
so on kalu,aku gerak dari Dungun la...

celah mane pon aku tatau korang nye trip nih..
aku tak penah pegi...
kalo pegi pon maybe aku tido tyme lalu grik..
Back to top Go down
View user profile
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 23, 2009 2:46 pm

schweinsteiger313 wrote:
haha,xde hal,aku pown dah ade plan aku sendiri,insyallah aku contact lan nt,sebab time tu mmg aku akan berada dekat area2 utare


any update info on this trip?? Laughing
ala,jom ler bo...bukan slalu nak ride mciam ni...kalau hg mai utara hg halo ja aku... cheers
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 80
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang island of spammer

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 23, 2009 2:52 pm

iwae405 wrote:
aku rase aku pon clash ngan final....
tp sbb aku ni jenis berpandangan jauh ke blkg,aku tatau lg jadual exam....
so on kalu,aku gerak dari Dungun la...

celah mane pon aku tatau korang nye trip nih..
aku tak penah pegi...
kalo pegi pon maybe aku tido tyme lalu grik..

otai dh msuk cheers

_________________
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net
iwae405
beginner
beginner


Posts : 5
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 23, 2009 2:53 pm

mujo admin...kalo tak.. Very Happy Very Happy Laughing
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 23, 2009 2:55 pm

iwae405 wrote:
mujo admin...kalo tak.. Very Happy Very Happy Laughing

ala...admin sporting la...hahaha Laughing cheers

hang mmg otai cheers cheers lol!
Back to top Go down
View user profile
iwae405
beginner
beginner


Posts : 5
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 23, 2009 2:57 pm

sporting ea?
owh,takpe2...
aku takut gak...

otai pebenda plak neh...
sori r aku tak reti nak mengutarakan diri..
ni kan NSB..kekekeke

stakat "hang" leh le...heeee
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon Mar 23, 2009 4:13 pm

iwae405 wrote:
sporting ea?
owh,takpe2...
aku takut gak...

otai pebenda plak neh...
sori r aku tak reti nak mengutarakan diri..
ni kan NSB..kekekeke

stakat "hang" leh le...heeee

xdak hal la bro....kami kat sini bukan dari utara ja..mcm2 org ada lol!
Back to top Go down
View user profile
firenza
beginner
beginner


Posts : 4
Join date : 2009-02-28

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Tue Mar 24, 2009 4:49 pm

Salam iwang...
welcome to nsb...



kawe pun nak join ride ni, mungkin dari Besut ke Kenyir atau paling jauh ke cameron..

insyaAllah..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Today at 8:05 am

Back to top Go down
 
report ride ke terengganu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» **Ride Report** ETAR Do Brimstone Recreation!!!
» WABDR Report
» 2011 Snowy Ride + tasty extras
» Can you lower the ride height of a 1990 K100LT?
» 2012 Snowy Ride

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti & Report-
Jump to: