HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 report ride ke terengganu

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
budakperlis
legend
legend


Posts : 209
Join date : 2009-02-23
Location : Lagend Sq[u]ad Spam Penang

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu Feb 26, 2009 6:54 pm

b16a wrote:
esok kami bertiga akan pg ganu..amik gambar n riki tempat..kalu sempat akan jumpa bro firenza..

ada sesapa ada idea camne nak cari balik senarai yg dah konpirm pg?

hehehe ride ni rasanya mmg susah...kat skrin pc lagi dah susah...(3,4 kali d wujudkan)

camne agaknya kalu dah ride nanti...

tu la pasal
Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu Feb 26, 2009 7:40 pm

budakperlis wrote:
b16a wrote:
esok kami bertiga akan pg ganu..amik gambar n riki tempat..kalu sempat akan jumpa bro firenza..

ada sesapa ada idea camne nak cari balik senarai yg dah konpirm pg?

hehehe ride ni rasanya mmg susah...kat skrin pc lagi dah susah...(3,4 kali d wujudkan)

camne agaknya kalu dah ride nanti...

tu la pasal

xpa.. pelan2 kayuh.. moga semuanya berjalan dgn lancar nanti.. "BUKAN SENANG NAK SENANG"..

^_^
Back to top Go down
View user profile
budakperlis
legend
legend


Posts : 209
Join date : 2009-02-23
Location : Lagend Sq[u]ad Spam Penang

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu Feb 26, 2009 7:49 pm

ohmlawx wrote:
budakperlis wrote:
b16a wrote:
esok kami bertiga akan pg ganu..amik gambar n riki tempat..kalu sempat akan jumpa bro firenza..

ada sesapa ada idea camne nak cari balik senarai yg dah konpirm pg?

hehehe ride ni rasanya mmg susah...kat skrin pc lagi dah susah...(3,4 kali d wujudkan)

camne agaknya kalu dah ride nanti...

tu la pasal

xpa.. pelan2 kayuh.. moga semuanya berjalan dgn lancar nanti.. "BUKAN SENANG NAK SENANG"..

^_^

bukan susah nak susah Cool
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Feb 28, 2009 1:34 am

repot drive meriki tempat d ganu arini...

730 am brtolak dari penang
745 am isi minyak d petronas jpj
tak ingat berenti makan d grik
tak ingat berenti d tasek bandeng
tak ingat berenti d puncak bukit
1230 smpai d besut n meriki chalet
130 makan n jumpa firenza d rumah
3.30 soping kopok n rokok
430 bertolak ke penang
600 benti isi minyak d shell jeli
900 sampai d penang


ada yg tertinggal tak? kaver jarak 760km dari 730 pagi sampai 900 malam...

gambar akan d upload oleh jurufoto nanti

kesimpulan yg d buat...jgn tayar botak bila melayan korner d selekoh berbukit n basah dek ujan...hehehe
banyak pembaikian jalan yg sdg d buat..so djangka bulan 5 nanti jalan semua akan bertar n smooth
stesen minyak d tasek bandeng konpim tutup...tapi mngikut perkiraan km...mmg lojikli tak payah bawak spare minyak..abis kuat 110km?
tapi kot mana pun d nasihat bawak spare.. ada 2 stesen minyak baru yg berfungsi d tengah2 perjalanan(tak ingat nama,nanti spark or mus akan update)

dengan kereta kalu bawak maintain 100kmj..n kdg2 120kmj...jarak 360km ni boleh d buat dalam 4 jam je..(benti skali tak sampai 10 min)
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Feb 28, 2009 5:01 pm

jalan mmg cantik...cuma terdapat sesetengah tempat yg ada lubang dan jalan yang x rata...kita kena hati2..
jangan terlalu laju kat selekoh sebab kadang2 ade air bukit yang mengalir-jalan licin
sape yang berani layan koner mmg boleh cecah lutut..syiok woo tgk jalan...

masa on d way pi sana kita akan jumpa roadblock jpj-lebih khusus kepada kenderaan berat(tapi kena hati2 la)
dengan roadblock polis trafik-nampak gaya mcm roadblock cari mkn je..

sebelum ride ni kita kan rujuk kepada pihak polis dahulu samada perlu buat surat atau tidak..
Back to top Go down
View user profile
firenza
beginner
beginner


Posts : 4
Join date : 2009-02-28

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Feb 28, 2009 9:01 pm

Untuk ride ni, cadangan saya untuk laluan lurus dan tak berapa mencabar seperti antara Penang ke Kulim ke Tawar tu. kita ikut dalam tight convoy....

semua org ikut formation.

Untuk laluan bukit, antara Tawar dan Grik dan Grik dan Jeli dalam loose convoy, sapa yg laju boleh pergi dahulu dan yg lambat akan ikut speed diaorg,
yg laju boleh enjoy dan yg lambat takkan terpaksa ride diluar comfort zone dia.

Dalam loose convoy ni, kita kena set tempat utk regroup.
Supaya geng laju tak terpaksa menunggu lama sangat, regroup boleh dibuat dalam jarak yg dekat..ok contohnya antara Grik-Jeli mungkin 2 atau 3 kali regroup ..
katakan di tasik Banding dan Puncak Titiwangsa dan sekali lagi mungkin di Dataran rabuah....

Final regroup di Caltex Batu Melintang....isi minyak..Lepas Jeli menuju ke Besut, jalan dah tak mencabar, boleh dalam tight formation balik....

ok ini cadangan je...
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Feb 28, 2009 9:03 pm

firenza wrote:
Untuk ride ni, cadangan saya untuk laluan lurus dan tak berapa mencabar seperti antara Penang ke Kulim ke Tawar tu. kita ikut dalam tight convoy....

semua org ikut formation.

Untuk laluan bukit, antara Tawar dan Grik dan Grik dan Jeli dalam loose convoy, sapa yg laju boleh pergi dahulu dan yg lambat akan ikut speed diaorg,
yg laju boleh enjoy dan yg lambat takkan terpaksa ride diluar comfort zone dia.

Dalam loose convoy ni, kita kena set tempat utk regroup.
Supaya geng laju tak terpaksa menunggu lama sangat, regroup boleh dibuat dalam jarak yg dekat..ok contohnya antara Grik-Jeli mungkin 2 atau 3 kali regroup ..
katakan di tasik Banding dan Puncak Titiwangsa dan sekali lagi mungkin di Dataran rabuah....

Final regroup di Caltex Batu Melintang....isi minyak..Lepas Jeli menuju ke Besut, jalan dah tak mencabar, boleh dalam tight formation balik....

ok ini cadangan je...

thanks bro firenza...
kami pon cadang camni,masa pegi aritu dah catit dalam nota untuk checkpoint tempat regroup...
tggu jurugambo datang tempek kat sini je
Back to top Go down
View user profile
BGR87
apprentice
apprentice


Posts : 34
Join date : 2009-02-22
Age : 34

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sun Mar 01, 2009 12:31 pm

0730 brtolak dari penang
0745 isi minyak d petronas jpj
0900 berenti makan d grik
1030 tak ingat berenti d tasek bandeng
1130 tak ingat berenti d puncak bukit
1230 smpai d besut n meriki chalet
1330 makan n jumpa firenza d rumah
1530 soping kopok n rokok
1630 bertolak ke penang
1800 benti isi minyak d shell jeli
2100 sampai d penang


kalau ikut jarak 0km daripada petronas tepi jpj seberang jaya,

70km, caltex..
111km r&r kampung perah,
119km stesen minyak despo,
125km da masuk kawasan gajah melintas,
150km petronas tasik banding (tutup la plak)
185km r&r puncak titiwangsa
221km caltex batu melintang
316km caltex area jerteh kot.. hehehe..


p/s: gambo akan menyusul. tenet lembab plak, tak leh upload lagi.. harap bersabar.. lol!



Back to top Go down
View user profile
pinky
novice
novice


Posts : 102
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Wed Mar 04, 2009 3:25 am

xbli kopok lebih ke??
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net/forum.htm
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Wed Mar 04, 2009 12:38 pm

gambir maner lol!
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Wed Mar 04, 2009 5:07 pm

tak dpt pi pun takpa tapi aku nak tgk gambaq.hehe
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu Mar 05, 2009 3:15 am

hahaha dekat seminggu dah ni..gambar takda lg...yg konpim p pun baru 3 org..hehehe

aku kot mana pun tak kisah...kalu sikit senang jaga..n kos maybe jadi lebih murah..tp kurang meriah lah

kalu ramai mmg akan bnayk kepala..tp bagus untuk kita cari pngalaman wat ride yg akan datang

so yg mana 50/50 tu bnyak masa lg yg boleh untuk decide

hahaha kalu ikut hati aku..lpas jd ride ni aku nak rancang ride seluruh semenanjung lak.. ada bran?
Back to top Go down
View user profile
pinky
novice
novice


Posts : 102
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu Mar 05, 2009 3:40 am

xde bran la..
wat aktivi hujung minggu g mandi kat mna2 nk x?
Back to top Go down
View user profile http://northsidebikers.forumotions.net/forum.htm
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu Mar 05, 2009 3:42 am

ntah..mne photographer ni...gambo x upload lg...


ride pusing semenanjung

i`m in
Back to top Go down
View user profile
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu Mar 05, 2009 11:40 am

tuan tanah tolong update dekat 1st page nama yg jdi ikut ride ni...
hope gambar boleh diusahakan secepat mungkin bru menaikkan smngat nk pi ride ni... lol!

1.Dato Maharajalela Lanzo89
2.Ahmad Zaidin (member Dato')
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 06, 2009 2:12 am

ni sedikit gambiran...

aku lak tukang upload..wakakaka

keadaan berkabus waktu pagi..perlu berhati2



jalan ni kosong je..tp kena hati2 la..kampung org..xmo la laju sgt..kang langgar anak org naya je



jalan koner2 dah start...hi speed koner tuh..layan beb


Last edited by spark87 on Fri Mar 06, 2009 3:09 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 06, 2009 2:54 am

stesen minyak 1st kita jumpa...caltex kot kalau x silap...x berapa clear...sowie..stesen ni tersorok skit...kalau laju konpem terlepas pandang.



stesen minyak ke 2 kita akan jumpa...stesen despo...suka2 hati bukak suka2 tutup.. Razz



pastu kita boleh berhenti kejap kat hentian perah untuk isi perut dengan roti...untuk ride jauh2 ni x digalakkan makan byk2..


Last edited by spark87 on Sat Mar 07, 2009 7:33 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 06, 2009 3:08 am

keadaan kat hentian perah..




kat tasik banding xde tempat stop..dah buat resort..petronas tasik banding dalam renovation..kena bawak minyak spare Cool




Last edited by spark87 on Sat Mar 07, 2009 7:46 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 06, 2009 3:08 am

pemandangan kat tasik banding..kena turun kat jeti(dekat ngn marin) bawah tu bru ade kedai makan..boleh la lepak2 sini jap... Laughing






kalau buat aktiviti mingguan ke sini best nih..main koner..pastu lepak...ronda naek bot lak pastu..peerrggghhhh cheers


Last edited by spark87 on Sat Mar 07, 2009 7:49 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 06, 2009 3:09 am

sape2 yang malas nak ride tuh sila la naek helikopter..wakakaka..dah siap tempat landing kat tasik banding



bro b16a tgh bodek bro yg bawak bot tuh..nk ronda seround dulu...



tengah bawak keta pon nak snap gambo..jadila nampak gak skit pemandangan tasik yg luas ni..


Last edited by spark87 on Sat Mar 07, 2009 7:57 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri Mar 06, 2009 3:10 am

perhentian kat banjaran titiwangsa..lepas penat mendaki bukit boleh relax sini jap...



udara nyaman..pemandangan indah..walaupon cuaca panas terik tapi x terasa sebab udara sini sejuk je..



lepas relax jap..basuh muka sini best..air sejuk woo....pastu kita start turun bukit lak...jgn laju2 plak sebab lori banyak..silap2 ade yg berhenti kat bahu jalan..diorang x letak kon...tp letak ape yang sempat..mcm cover rim ke ape ke..pelik2 tul Laughing (gambo x sempat snap)
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Mar 07, 2009 8:07 am

ade sebahagian jalan yang under construction..rasa2 sempat siap kot bila kita pi sana nanti..berhati2 la di jalan raya Cool



lepas penat main koner..kita masuk jalan straight plak...pastu ujung skali ade simpang 3....kita amik kanan...
simpang ni je kita jumpa masa kita nak pi..kena ingt simpang ni Basketball



kami pi ronda2 cari chalet..n lepak2 usyar pemandangan kat pantai terengganu nih..cantik beb...rasa nk terjun laut je...
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Mar 07, 2009 8:11 am

lagi gambiran pantai..


Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Mar 07, 2009 8:13 am

bila sampai terengganu..kami pi cari chalet dulu..pastu kami pi umah bro b16a..terkejut kami..alangkah besarnya rumah ni...hahaha
so sape2 nk tido kat homestay b16a sini la tempat nya...





sempat gak kami jumpa bro firenza kat sana...lepas selesai makan tengah hari kat umah b16a kami pon nak gerak pulang.....
kang lewat hari gelap bahaya kat jalan tuh...

tu dia bro firenza dengan shogunnya cheers
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat Mar 07, 2009 8:17 am

masa on the way balik nih....sume dah letih...so xdak gambo dah...bro b16a pon bawak laju x hengat..nk kejar masa nk sampai penang..

tu dia b16a mencucuk perdana ngn waja kat depan....





hahahaha...guwau2 je...kami follow diorang sebab hari makin gelap..biar ade geng bru lebih slamat... Laughing
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Today at 7:29 pm

Back to top Go down
 
report ride ke terengganu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» **Ride Report** ETAR Do Brimstone Recreation!!!
» WABDR Report
» 2011 Snowy Ride + tasty extras
» Can you lower the ride height of a 1990 K100LT?
» 2012 Snowy Ride

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti & Report-
Jump to: