HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 report ride ke terengganu

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Tue May 05, 2009 8:32 pm

salam,

wah best la hangpa suma dapat pi konvoi.. dengaq kata motor hijau berayaq perform sempoi punya.. hehehe..

pas ni nak konvoi pi mana plak??
Back to top Go down
View user profile
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Tue May 05, 2009 8:42 pm

moto hijau beraiq tu mmg sempoi gila2 sampai berbulu tayar main jalan gerik... lol!
Insyallah kalau xdk apa2 mybe nnt kita akan buat gi cameron highland sahaja....
picture tnggu aku ambik kt mmber aku dlu nnt aku tempek kat sini kasi terliuq... lol!
Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Tue May 05, 2009 9:09 pm

Dato_Maharajalela_Lanzo89 wrote:
moto hijau beraiq tu mmg sempoi gila2 sampai berbulu tayar main jalan gerik... lol!
Insyallah kalau xdk apa2 mybe nnt kita akan buat gi cameron highland sahaja....
picture tnggu aku ambik kt mmber aku dlu nnt aku tempek kat sini kasi terliuq... lol!


hahaha... tempek jangan xtempek gambaq...
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Tue May 05, 2009 9:50 pm

ohmlawx wrote:
salam,

wah best la hangpa suma dapat pi konvoi.. dengaq kata motor hijau berayaq perform sempoi punya.. hehehe..

pas ni nak konvoi pi mana plak??
weh2 mana da moto aku semput2 la aritu....
aku menten 80km/h ja aritu....
datuk mmg x kasi can langsung.... hentam kaw2 punya...
mmg nangis la enjin rxz tuh..... tongue
bila mau taruk gmbq daa....
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Tue May 05, 2009 10:10 pm

minyak cukup tak..
tangki spare dah standby kat RXZ tue..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Tue May 05, 2009 10:18 pm

masa pi besut tu aku set myk lebih skit tu yg semput2 tuh...
pastu kat besut br adjust jarum balik br la xsemput2 dah..
alhamdulilah la moto pun xwat hal.. klu x sakit kpala gak woo..
pasni klu ada konvoi lg jom la join ramai2...
sapa yg pi tau la betapa bestnya konvoi nih.... cheers
Back to top Go down
View user profile
teodolit
legend
legend


Posts : 222
Join date : 2009-03-03
Age : 34
Location : pahang - penang

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Tue May 05, 2009 10:20 pm

arebunk wrote:
masa pi besut tu aku set myk lebih skit tu yg semput2 tuh...
pastu kat besut br adjust jarum balik br la xsemput2 dah..
alhamdulilah la moto pun xwat hal.. klu x sakit kpala gak woo..
pasni klu ada konvoi lg jom la join ramai2...
sapa yg pi tau la betapa bestnya konvoi nih.... cheers

huhu..nak join..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ishak_sarani
racingzonne
expert
expert


Posts : 142
Join date : 2009-02-22
Age : 31

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Wed May 06, 2009 1:17 pm

perghhhh semua motot power2 da g sane neh? amacam setting hensem X ?
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Wed May 06, 2009 9:09 pm

racingzonne wrote:
perghhhh semua motot power2 da g sane neh? amacam setting hensem X ?
perghhh sifu nya setting mmg best la.... cuma setting spoket ja xbrapa ensem lg.... td sdh set kasi ratio 3.38 br best skit kat last gear.....
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu May 07, 2009 3:08 am

hehehe last2 dapat jugak aku menaip kat sini...komputer rosak teruk...haiyah,,,

pasal ride tu mmg seronok betul lah...member2 yg p pun sekepala n happening..tak kering gusi masa berenti...

tapi satu je sayang...

b16a hati tak kering+skill meleper b16a tahap tadika+moto b16a tak boleh blah=kna tinggal kat otai2..hehehe

tapi apapun mmg seroooooooonoooook...
suka konsep nyg d buat..free ride...groping bila ada tmpat taktau..tool yg cukup..minyak spare yg cukup...overshoot corner sekali...

geng...plan lah ride lain...akan ku ikut..hehehe

aku suka ride yg ada meleper on d way nak sampai...daripada ride yg dah sampai baru boleh meleper...
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu May 07, 2009 7:27 am

b16a wrote:
hehehe last2 dapat jugak aku menaip kat sini...komputer rosak teruk...haiyah,,,

pasal ride tu mmg seronok betul lah...member2 yg p pun sekepala n happening..tak kering gusi masa berenti...

tapi satu je sayang...

b16a hati kering+skill meleper b16a tahap cecah lutut+moto b16a tak boleh blah=kna tinggal kat otai2..hehehe cheers lol!
tapi apapun mmg seroooooooonoooook...
suka konsep nyg d buat..free ride...groping bila ada tmpat taktau..tool yg cukup..minyak spare yg cukup...overshoot corner sekali...

geng...plan lah ride lain...akan ku ikut..hehehe

aku suka ride yg ada meleper on d way nak sampai...daripada ride yg dah sampai baru boleh meleper...


jeles btul x dpt ik0t....xpa la dh naseb motor x siap lg...brg xdak...kat kilang pon xdak stok benda yg aku mau...


bgus2..next ride mesti lg best..kasi idea ke mana plak...kita pi....

merdeka nt xmau buat ride mana2 ka??
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu May 07, 2009 9:07 pm

spark87 wrote:
b16a wrote:
hehehe last2 dapat jugak aku menaip kat sini...komputer rosak teruk...haiyah,,,

pasal ride tu mmg seronok betul lah...member2 yg p pun sekepala n happening..tak kering gusi masa berenti...

tapi satu je sayang...

b16a hati kering+skill meleper b16a tahap cecah lutut+moto b16a tak boleh blah=kna tinggal kat otai2..hehehe cheers lol!
tapi apapun mmg seroooooooonoooook...
suka konsep nyg d buat..free ride...groping bila ada tmpat taktau..tool yg cukup..minyak spare yg cukup...overshoot corner sekali...

geng...plan lah ride lain...akan ku ikut..hehehe

aku suka ride yg ada meleper on d way nak sampai...daripada ride yg dah sampai baru boleh meleper...


jeles btul x dpt ik0t....xpa la dh naseb motor x siap lg...brg xdak...kat kilang pon xdak stok benda yg aku mau...


bgus2..next ride mesti lg best..kasi idea ke mana plak...kita pi....

merdeka nt xmau buat ride mana2 ka??
tu dia satu cadangan dah kuaq...
kasi atur plan la... klu xdak aral melintang msti aku join punya... cheers
Back to top Go down
View user profile
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Thu May 07, 2009 11:34 pm

kalau nk cri jalan yg ondaway leh meleper jalan gerik jelah yg tiptop...kalau nak g cameron mmg smpai dlu bru leper...gi pon ime ondway nak naik cameron ikut simpang pulai nk leper pon xbest cos uphill...nantok lorgh.... Sleep lol!

Insyallah nnt kita buat pi cameronlah skali lagi...buat ride khas utk kaki2 leper macam arebunk yg main coner xingat dunia sampai berbulu tyar...ish..ish... lol!

kalau gi cameron lagi nnt hg ajaq aku main coner simpang pulai dgn tanah rata ringlet no arebunk...den budak baru nak up lol!
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri May 08, 2009 12:27 am

Dato_Maharajalela_Lanzo89 wrote:
kalau nk cri jalan yg ondaway leh meleper jalan gerik jelah yg tiptop...kalau nak g cameron mmg smpai dlu bru leper...gi pon ime ondway nak naik cameron ikut simpang pulai nk leper pon xbest cos uphill...nantok lorgh.... Sleep lol!

Insyallah nnt kita buat pi cameronlah skali lagi...buat ride khas utk kaki2 leper macam arebunk yg main coner xingat dunia sampai berbulu tyar...ish..ish... lol!

kalau gi cameron lagi nnt hg ajaq aku main coner simpang pulai dgn tanah rata ringlet no arebunk...den budak baru nak up lol!
tu dia datuk dok wat crita palsu lak... aku nak koner pun xbrani lg..
lain la datuk koner smpai brapi footrest rxz tuh.. mmg tabik hormat la datuk...
fuh klu jd gi cameron nnti mmg layannzz lah.....
apa2 nnti hg atoq la plan...
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri May 08, 2009 8:58 am

ada member bikers aku ajak jumpa kat tasik banding esok...tapi aku kerja lah pulak...kalu tak buleh layan koerner lagi..hehehe
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri May 08, 2009 12:12 pm

gambaq wei gambaq...

wah.baguih2.lepas ni hangpa pi mana plak?
ahad ni insyaAllah aku balik penang.cuti! yahuu!!

apa ada kat penang ya?aku nak keja la.cari duit.buat beli minyak banyak2..boleh merasa jalan pi kelantan plak lpas ni.masyukkk
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri May 08, 2009 4:16 pm

nak kerja? cuti panjang ke? ada kot kerja..kna pandai cari..penang sekarang banyak roadblok je..
Back to top Go down
View user profile
felixthecat
expert
expert


Posts : 131
Join date : 2009-02-23
Location : Penang - KL -Bangi

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri May 08, 2009 7:30 pm

uih...mmg lama.about 2 months..kurang2 sbln stgh la..
actually keja ada...kemas umh..bg makan kucing...keh3...mau tak mau ja...
kui2.....


gambaq gambaq!

p.s roadblock salu kat mana? depan seagate ka?
Back to top Go down
View user profile
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri May 08, 2009 8:32 pm

arebunk wrote:
Dato_Maharajalela_Lanzo89 wrote:
kalau nk cri jalan yg ondaway leh meleper jalan gerik jelah yg tiptop...kalau nak g cameron mmg smpai dlu bru leper...gi pon ime ondway nak naik cameron ikut simpang pulai nk leper pon xbest cos uphill...nantok lorgh.... Sleep lol!

Insyallah nnt kita buat pi cameronlah skali lagi...buat ride khas utk kaki2 leper macam arebunk yg main coner xingat dunia sampai berbulu tyar...ish..ish... lol!

kalau gi cameron lagi nnt hg ajaq aku main coner simpang pulai dgn tanah rata ringlet no arebunk...den budak baru nak up lol!
tu dia datuk dok wat crita palsu lak... aku nak koner pun xbrani lg..
lain la datuk koner smpai brapi footrest rxz tuh.. mmg tabik hormat la datuk...
fuh klu jd gi cameron nnti mmg layannzz lah.....
apa2 nnti hg atoq la plan...
tudia...lagilah cerita donggeng...footrest Z kalau kna mau tertungging gak aku nnt lol!

aku bab cuti xteratuq and bulan ni fulus pon dh nak out off srvice and cuti pon sma gak...tgklah kedpan nnt mcm mna...layan bnding pon ok gak kalau borink2... lol!
sabaq arebunk noo...nnt kita atuq lain..picture kna tnya cmera man... lol!

satgi aku pi rumh mmber aku kalau dia ada aku ambik picture...
Back to top Go down
View user profile
ohmlawx
moderators
moderators


Posts : 266
Join date : 2009-02-21
Age : 30

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Fri May 08, 2009 9:49 pm

tu dia king of meleper.. lalalala... arebunk, motor dah siap ka?? TTS minggu ni camna?? minggu depan kerja malam
Back to top Go down
View user profile
b16a
expert
expert


Posts : 134
Join date : 2009-02-23

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sat May 09, 2009 1:14 am

roadblok merata tempat..pernah sekali..on d way balik kerja kna 3 roadblok.. kat jusco, kat jambatan n kat jelutong expressway
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Sun May 17, 2009 10:12 am

aiyarkk... gambaq blum taruk lg ka....
Back to top Go down
View user profile
Dato_Maharajalela_Lanzo89
moderators
moderators


Posts : 81
Join date : 2009-02-24

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon May 18, 2009 1:31 am

line streamyx aku mcm ^&%#% btui!!!.dgn image shack xbolh bukk...adoi....xbolh nk upload picture bg mmber2 lain trliuq.. Sad

aku igt buln 7 nnt nk buat 1 ridelh...mybe cameron highland sja or kuala lumpur gi main klawng - awana - bukit tinggi....apa2 pon tgk pda bjet dlu.. lol!
Back to top Go down
View user profile
spark87
legend
legend


Posts : 340
Join date : 2009-02-21
Age : 29
Location : pulau mutiara

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon May 18, 2009 3:25 am

orait tuan moderator
Back to top Go down
View user profile
arebunk
novice
novice


Posts : 86
Join date : 2009-02-25
Age : 32
Location : PenanG

PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Mon May 18, 2009 9:18 am

Dato_Maharajalela_Lanzo89 wrote:
line streamyx aku mcm ^&%#% btui!!!.dgn image shack xbolh bukk...adoi....xbolh nk upload picture bg mmber2 lain trliuq.. Sad

aku igt buln 7 nnt nk buat 1 ridelh...mybe cameron highland sja or kuala lumpur gi main klawng - awana - bukit tinggi....apa2 pon tgk pda bjet dlu.. lol!
skrg tenet mmg cam harem skit....
nnti klu da pa2 aktiviti hg update la kat sini....
klu bln 7 ok gak sbb masa merdeka tuh dah bln posa da...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: report ride ke terengganu   Today at 7:31 pm

Back to top Go down
 
report ride ke terengganu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» **Ride Report** ETAR Do Brimstone Recreation!!!
» WABDR Report
» 2011 Snowy Ride + tasty extras
» Can you lower the ride height of a 1990 K100LT?
» 2012 Snowy Ride

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Aktiviti :: Aktiviti & Report-
Jump to: